IV: Jelena konačno prava! U četvrtfinalu je!

Jelena Janković izbacila još jednu zvezdu u usponu i izborila plasman u četvrtfinale Indijan Velsa. 

Tenis 18.03.2015 | 14:20
IV: Jelena konačno prava! U četvrtfinalu je!

Melinda Kiz bila je ozbiljna prepreka, Belinda Benčić možda još teži izazov, ali Jelena Janković uspela je da i iz tog meča izađe kao pobednica i obezbedi plasman u četvrtfinale turnira masters serije u Indijan Velsu.

Slavila je rezultatom 2:1, po setovima 6:3, 3:6, 6:3.

Jelena je, za razliku od meča sa Amerikankom kada je jurila rezultat, protiv talentovane Švajcarkinje vodila sa 1:0 u setovima. Ipak, jedna od najboljih mladih igračica sveta vratila se u igru i unela neizvesnost, ali je srpska teniserka u odlučujućem setu odigrala na iskustvo.

Iako je gubila (1:3), nakon što je Benčić odmah napravila brejk, "kraljica drame" Jelena po ko zna koji put sjajno se snašla u takvoj situaciji. Ne samo da je nadoknadila zaostatak, nego je u potpunosti preokrenula rezultat. Jelena tada kao da je zamahnula čarobnim štapićem, jer je narednih pet gemova rešila u svoju korist, a posle 130 minuta igre i definitivno obezbedila četvrtfinale Indijan Velsa.

Džej Džej se pobedom revanširala trenutno 37. igračici sveta za poraz u jedinom prethodno odigranom meču na US openu prošle godine.

"U Njujorku sam imala svoje šanse. Imala sam i vođstvo u prvom setu (5:3), ali sam bila umorna. Bilo je mnogo toplo i vlažno, nisam mogla to da podnesem i posustala sam fizički", rekla je Jelena, koja je i pre meča izjavila da tačno zna kako da igra protiv Benčić.

Dvanaest godina starija Janković pohvalila je igru mlade Švajcarkinje.

"Ona je zaista dobra igračica. Preuzima kontrolu igre rano i pogodila je mnogo linija na meču", dodala je 18. favorit za titulu.

Jelenina naredna protivnica biće 85. sa WTA liste Ukrajinka Lesija Curenko, koja je iznenadila šestog nosioca, Kanađanku Eženi Bušard u osmini finala (6:7, 7:5, 6:4).

Curenko, koja ima 24 godine, i u glavni žreb stigla je iz kvalifikacija, nikada do sada nije se sastajala sa Jankovićevom.

Ukrajinka je napravila već najbolji rezultat u Indijan Velsu, jer je prošle godine eliminisana u drugom kolu, dok je Jelena 2010. osvojila trofej na tom turniru.

Jelena je na turniru u Indijan Velsu "vezala" tri pobede u nizu, što je poslednji put uspela na US Openu prošle godine. Tada je bila bolja u nizu od Bojane Jovanovski, Cvetane Pironkove i Johane Larson, a onda ju je baš u četvrtom kolu eliminisala Belinda Benčić. I pre i posle toga žestoko se mučila sa problemima sa leđima.

Komentari / 0

Ostavite komentar