Бијељина: Протест због убиства суграђанина

Чланови Удружења избјеглих и расељених Срба зеничке регије одржали су данас протест у Бијељини због убиства њиховог суграђанина Боре Милутиновића. Наиме, Милутиновића је усмртила група младића након што су упали у један локал у Бијељини и нанијели му тешке тјелесне повреде.

Република Српска 18.03.2015 | 13:38
Бијељина: Протест због убиства суграђанина

Трећег марта група од петорице момака упала је у један бијељински локал. Шипкама су поломили све у објекту и претукли људе који су се ту нашли, прича Миливоје Лукић, наводећи да је сутрадан био рођендан Милутиновићу због чега су дошли у локал. Нападачи су и њему нанијели смртоносне повреде.

“Редом су тукли. Прво газду, па конобарицу, па Џегера. Ја сам био задњи, нисам имао више излаза, испод шанка сам се завукао. Не знам како сам дошао кући и остао жив”, прича очевидац догађаја и пријатељ Миливоје Лукић.

Од задобијених тјелесних повреда Боро Милутиновић је два дана касније након напада преминуо у Ургентном центру у Београду. Његова породица је у шоку; кажу да се Милутиновић ником није замјерио и да је био миран и повучен.

“Сваког је волио, било да су Роми, муслимани или Хрвати, он није знао да мрзи никога. Свакога је волио и зато је главу изгубио што је вјеровао свима.”

Нападачи од којих су четворица браћа, убрзо су послије упада у локал ухапшени.

“Окружном тужилаштву Бијељина достављен је извјештај против пет лица и то са иницијалима: С.Р., Ј.Р., А.Р. М.Р. и М.Б. извјештај због постојања основа сумње да су исти починили кривична дјела лака тјелесна повреда и тешка тјелесна повреда са смртном последицом.Од стране Основног суда у Бијељини за свих пет лица одређена је мјера једномјесечног притвора”, изјавила је портпарол ЦЈБ Бијељина Александра Симојловић

Из Удружења избјеглих Срба зеничке регије кивни су, јер се о том нападу који се трагично завришио, у јавности мало придало значаја.

“Данас је 16. дан од када се десило ово гнусно убиство, човјека Србина, борца, а да није било никаквих реакција како од званичне власти тако и од полицијске станице Бијељина,” поручио је Душан Стевановић из Удружење избјеглих Срба зеничке регије

Боро Милутиновић је са породицом избјегао из Бугојна, а живио је са супрогом, сином и кћерком и са двоје унучади. Сви у породици су незапослени, а њихови пријатељи кажу да су мирни људи. Једина Борина грешка била је што се затекао у погрешно вријеме на погрешном мјесту.

БН ТВ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Небојса С. Бугојно

18.03.2015 16:28

Искрено сауцесце породици и сви Зијамецанима сви смо ми добро познавали мирно поцивсег Бору ДЈЕГЕРА. Па зар од својих да изгуби главу,ако није помогао ником и није ни одмогао, тузно, залосно и јадно.БОРО НЕКА ТИ ЈЕ ЛАКА ЦРНА ЗЕМЉ И ВИЈЕЦНИ ТИ ПОКОЈ.Небојса Сатара.

ОДГОВОРИТЕ