Bijeljina: Protest zbog ubistva sugrađanina

Članovi Udruženja izbjeglih i raseljenih Srba zeničke regije održali su danas protest u Bijeljini zbog ubistva njihovog sugrađanina Bore Milutinovića. Naime, Milutinovića je usmrtila grupa mladića nakon što su upali u jedan lokal u Bijeljini i nanijeli mu teške tjelesne povrede.

Republika Srpska 18.03.2015 | 13:38
Bijeljina: Protest zbog ubistva sugrađanina

Trećeg marta grupa od petorice momaka upala je u jedan bijeljinski lokal. Šipkama su polomili sve u objektu i pretukli ljude koji su se tu našli, priča Milivoje Lukić, navodeći da je sutradan bio rođendan Milutinoviću zbog čega su došli u lokal. Napadači su i njemu nanijeli smrtonosne povrede.

“Redom su tukli. Prvo gazdu, pa konobaricu, pa Džegera. Ja sam bio zadnji, nisam imao više izlaza, ispod šanka sam se zavukao. Ne znam kako sam došao kući i ostao živ”, priča očevidac događaja i prijatelj Milivoje Lukić.

Od zadobijenih tjelesnih povreda Boro Milutinović je dva dana kasnije nakon napada preminuo u Urgentnom centru u Beogradu. Njegova porodica je u šoku; kažu da se Milutinović nikom nije zamjerio i da je bio miran i povučen.

“Svakog je volio, bilo da su Romi, muslimani ili Hrvati, on nije znao da mrzi nikoga. Svakoga je volio i zato je glavu izgubio što je vjerovao svima.”

Napadači od kojih su četvorica braća, ubrzo su poslije upada u lokal uhapšeni.

“Okružnom tužilaštvu Bijeljina dostavljen je izvještaj protiv pet lica i to sa inicijalima: S.R., J.R., A.R. M.R. i M.B. izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da su isti počinili krivična djela laka tjelesna povreda i teška tjelesna povreda sa smrtnom posledicom.Od strane Osnovnog suda u Bijeljini za svih pet lica određena je mjera jednomjesečnog pritvora”, izjavila je portparol CJB Bijeljina Aleksandra Simojlović

Iz Udruženja izbjeglih Srba zeničke regije kivni su, jer se o tom napadu koji se tragično zavrišio, u javnosti malo pridalo značaja.

“Danas je 16. dan od kada se desilo ovo gnusno ubistvo, čovjeka Srbina, borca, a da nije bilo nikakvih reakcija kako od zvanične vlasti tako i od policijske stanice Bijeljina,” poručio je Dušan Stevanović iz Udruženje izbjeglih Srba zeničke regije

Boro Milutinović je sa porodicom izbjegao iz Bugojna, a živio je sa suprogom, sinom i kćerkom i sa dvoje unučadi. Svi u porodici su nezaposleni, a njihovi prijatelji kažu da su mirni ljudi. Jedina Borina greška bila je što se zatekao u pogrešno vrijeme na pogrešnom mjestu.

BN TV

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Nebojsa S. Bugojno

18.03.2015 16:28

Iskreno saucesce porodici i svi Zijamecanima svi smo mi dobro poznavali mirno pocivseg Boru DJEGERA. Pa zar od svojih da izgubi glavu,ako nije pomogao nikom i nije ni odmogao, tuzno, zalosno i jadno.BORO NEKA TI JE LAKA CRNA ZEMLJ I VIJECNI TI POKOJ.Nebojsa Satara.

ODGOVORITE