"Помрачење Сунца је Божје упозорење људима"

Глас разума се често превише лако надјача, па је ових дана због предстојећег великог помрачења Сунца (20. март) у појединим опскурнијим деловима интернета слична ситуација као у СРЈ 1999. године.

Занимљивости 18.03.2015 | 13:24
"Помрачење Сунца је Божје упозорење људима"

За оне који се не сећају, док је један део планете кроз "гараве наочаре" и маске за заваривање гледао прелепу соларну еклипсу и све феномене који је прате, широм земље су из разноразних разлога, потпириваних медијском машинеријом, затварани прозори, спуштане ролетне, па чак и качена ћебад на прозоре како би се људи одбранили од "опасног и појачаног зрачења".

Шеснаест година касније, делује да ћебад ипак остати у орманима, али је зато ту интернет за ширење панике.

Како преноси британски "Индепендент", многи корисници интернета забринути су да је помрачење Сунца знак краја света или порука од Бога којом нас прекорава за наше грехе.

Иако (као и увек) за такве тврдње нема никаквих доказа, подстичу их преклапања три "ретка и значајна догађаја на небу".

Наиме, истог дана се догађају помрачење Сунца, супермесец и пролећна равнодневица, а ти догађаји у прошлости су слављени и обележавани широм света у различитим културама.

Контроверзни WорлдНетДаилy, амерички сајт који воде конзервативци и који се повезује са крајњом десницом, извештава како стручњаци за тумачење Библије верују да је помрачење Сунца знак упозорења од Бога за нас на Земљи.

Један од оснивача хришћанског сајта Роот Соурце Боб О’Дел рекао је за WНД да је порука знак осуде.

Помрачење ће бити у потпуности видљиво на Северном полу, што значи да “осуда није усмерена ни на ког појединачно”.

“Северни пол не може се назвати територијом ни једне државе или народа”, рекао је О’Дел. “Ово је Божја порука целом свету”.

Међутим, пошто ће помрачење најбоље видети становници севера Европе, највише треба да се забрину управо људи који је насељавају.

“У јеврејској традицији потпуно помрачење Сунца је упозорење и знак осуде”, рекао је он. “Када погледамо одакле ће се помрачење најбоље видети, увиђамо да је реч о европским земљама попут Енглеске и Шведске у којима расте антиисламски и антијеврејски покрет. Европљани би нарочито требало да се забрину”.

Повезаност између помрачења најављеног за наредни петак и краја света делимично потиче од “пророчанства о крвавом Месецу”.

То пророчанство из Књиге пророка Јоила указује да је тетрада – четири узастопна помрачења месеца са шест пуних месеца између – знак краја света.

Они који верују у пророчанство кажу да ће се “сунце претворити у таму, а месец у крв, пре великог и страшног доласка Божјег”.

Џон Хејџи, један од главних проповедника овог пророчанства сматра да је предстојеће помрачење Сунца управо знак краја наших дана.

За остатак света, помрачење Сунца и други догађаји које ћемо видети на небу наредних дана, су прави спектакл.

Извор: Б 92

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

јеннy

18.03.2015 12:49

браво

ОДГОВОРИТЕ
Name

Богољуб

19.03.2015 19:11

Време је да се несто деси, на горе или на боље, свеједно.Свет је кренуо путањом у једном смеру и давно је просао анални отвор,то јест улазна врата.

ОДГОВОРИТЕ