Борили су се за бебу као за вод војника

Породица Адемовић из новопазарског насеља Мур није ових дана желела сусрет са медијима и још то не жели, уз објашњење да "за то нема никакве потребе".

Србија 17.03.2015 | 21:20
Борили су се за бебу као за вод војника

Према незваничним информацијама, у породици су гневни што су неки медији пожурили да, чим се чуло за пад хеликоптера код Београда, насловима у стилу "Због незреле мајке изгинуло седам особа" и слично, за тешку несрећу окриве Фазилу Фејзовић (16), њихову малолетну снаху којој је приписивано да је, одмах после порођаја, дете хранила неодговарајућим крављим млеком и да је она крива што је беба морала хитно у Београд.

Због "неодговорних медија" на друштвеним мрежама љутили су се и многи Новопазарци, па и неке невладине организације. Породицу је заболело и то што су медији у први план стављали чињеницу је бебин отац Алмир тренутно у затвору.

- Дете је рођено са маном и озбиљним проблемима и због тога је неколико пута било на ивици смрти, спасавали су га у последњем тренутку лекари у Новом Пазару, а покојни др Џевад Љајић и Мирослав Веселиновић два пута су је реанимирали током транспорта за Београд. Сви су се борили колико су могли, знали и умели. Борили су се као да се ради о воду или чети војника, а не о тек рођеној беби. Хвала болници у Новом Пазару, хвала Војсци Србије, хвала држави, хвала свима који су учинили све да нам помогну, сви су желели најбоље, подједнако тугујемо за свим изгубљеним животима - каже један од чланова породице Адемовић који је једини контактирао са медијима.

Иако малолетна и неискусна мајка, Фазила Фејзовић је живела у кући са свекром Метком, свекрвом Фикретом, девером Елведином и јетрвом Зехром која има двоје мале деце. Имао је ко да јој покаже све око бебе и, како тврде у породици, није могла ништа да погреши.

ШАХИН САХРАЊЕН

- До јуче нико из градске и државне власти није дошао да нам изјави саучешће, сахрану малог Шахина, како смо беби дали име, који је живео само пет дана, обавили смо у најужем кругу породице и комшија. Не знамо зашто нас још нико од званичника није посетио и не љутимо се због тога - каже наш саговорник.

Извор: Вечерње новости

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

судбина

17.03.2015 21:12

Нема смрти без судјена дана. Људи це увјек залити на несто никад на то да је досао моменат. Рахмет и дјецаку. Треба оставити људе на миру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Патриота

17.03.2015 21:54

Саучешче породицама. А није љепо говорити о несречи која се десила или чак писат тежак ја то тренутак за све породице.

ОДГОВОРИТЕ