Borili su se za bebu kao za vod vojnika

Porodica Ademović iz novopazarskog naselja Mur nije ovih dana želela susret sa medijima i još to ne želi, uz objašnjenje da "za to nema nikakve potrebe".

Srbija 17.03.2015 | 21:20
Borili su se za bebu kao za vod vojnika

Prema nezvaničnim informacijama, u porodici su gnevni što su neki mediji požurili da, čim se čulo za pad helikoptera kod Beograda, naslovima u stilu "Zbog nezrele majke izginulo sedam osoba" i slično, za tešku nesreću okrive Fazilu Fejzović (16), njihovu maloletnu snahu kojoj je pripisivano da je, odmah posle porođaja, dete hranila neodgovarajućim kravljim mlekom i da je ona kriva što je beba morala hitno u Beograd.

Zbog "neodgovornih medija" na društvenim mrežama ljutili su se i mnogi Novopazarci, pa i neke nevladine organizacije. Porodicu je zabolelo i to što su mediji u prvi plan stavljali činjenicu je bebin otac Almir trenutno u zatvoru.

- Dete je rođeno sa manom i ozbiljnim problemima i zbog toga je nekoliko puta bilo na ivici smrti, spasavali su ga u poslednjem trenutku lekari u Novom Pazaru, a pokojni dr Dževad Ljajić i Miroslav Veselinović dva puta su je reanimirali tokom transporta za Beograd. Svi su se borili koliko su mogli, znali i umeli. Borili su se kao da se radi o vodu ili četi vojnika, a ne o tek rođenoj bebi. Hvala bolnici u Novom Pazaru, hvala Vojsci Srbije, hvala državi, hvala svima koji su učinili sve da nam pomognu, svi su želeli najbolje, podjednako tugujemo za svim izgubljenim životima - kaže jedan od članova porodice Ademović koji je jedini kontaktirao sa medijima.

Iako maloletna i neiskusna majka, Fazila Fejzović je živela u kući sa svekrom Metkom, svekrvom Fikretom, deverom Elvedinom i jetrvom Zehrom koja ima dvoje male dece. Imao je ko da joj pokaže sve oko bebe i, kako tvrde u porodici, nije mogla ništa da pogreši.

ŠAHIN SAHRANjEN

- Do juče niko iz gradske i državne vlasti nije došao da nam izjavi saučešće, sahranu malog Šahina, kako smo bebi dali ime, koji je živeo samo pet dana, obavili smo u najužem krugu porodice i komšija. Ne znamo zašto nas još niko od zvaničnika nije posetio i ne ljutimo se zbog toga - kaže naš sagovornik.

Izvor: Večernje novosti

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

sudbina

17.03.2015 21:12

Nema smrti bez sudjena dana. Ljudi ce uvjek zaliti na nesto nikad na to da je dosao momenat. Rahmet i djecaku. Treba ostaviti ljude na miru.

ODGOVORITE
Name

Patriota

17.03.2015 21:54

Saučešče porodicama. A nije ljepo govoriti o nesreči koja se desila ili čak pisat težak ja to trenutak za sve porodice.

ODGOVORITE