Србин из либијске болнице: Исламисти су били, али нису нас отели

Марко Стојановић, један од запослених у Ибн Сина болници близу Сирта у Либији, каже да нико није отет из те установе, иако је тачно да су јуче дошли припадници Исламске државе. ЦНН је јутрос пренео да је у Либији отето 20 медицинских радника, међу којима су и држављани Србије.

Србија 17.03.2015 | 19:04
Србин из либијске болнице: Исламисти су били, али нису нас отели

"Нико није отет. Јуче је дошла војска Исламске државе, али није било проблема. Људи који желе могу слободно да иду", прича за “Блиц” Марко Стојановић.

Он каже да је вест о наводној отмици држављана Србије од стране Исламске државе веома узнемирила њихове породице у Србији, али да на срећу ништа од тога није тачно. Он додаје да је једна Српкиња отишла јуче у Триполи, а да су остали Срби и даље у Сирту.

"Војска Исламске државе јуче је људима који су кренули из болнице понудила помоћ", прича Стојановић.

Амбасадор Србије у Триполију Оливер Потежица саопштио је данас да међу наводно отетим медицинским радницима у Либији нема српских држављана.

Српска болничарка: Рекли су да нам бежимо из болнице, биће још борби

Српска болничарка, која је напустила болницу, изјавила је за “Ројтерс” да им је директор саветовао да оду, зато што ће ускоро бити још борби. Пан-арапска ТВ-мрежа “Ал Арабија” објавила је на свом сајту да су припадници “Исламске државе” отели страно медицинско особље у Сирту, али “Ројтерс” то није могао да потврди.

Две српске болничарке, које су путовале са бугарским колегом, изјавиле су да су виделе борце Исламске државе када су напуштале Сирт, али да их они нису зауставили.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Они знају кога хоце

17.03.2015 21:03

Мање или висе Срби су свугдје безбједни од Муслимана. На залост трагедија прослог рата проузроковала је психозе код свих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxл

18.03.2015 18:22

Е ајд сад буди паметан, послије овога сад ми висе ниста није јасно осим да Американци се.у са својим вјерним увлакацима.

ОДГОВОРИТЕ