Srbin iz libijske bolnice: Islamisti su bili, ali nisu nas oteli

Marko Stojanović, jedan od zaposlenih u Ibn Sina bolnici blizu Sirta u Libiji, kaže da niko nije otet iz te ustanove, iako je tačno da su juče došli pripadnici Islamske države. CNN je jutros preneo da je u Libiji oteto 20 medicinskih radnika, među kojima su i državljani Srbije.

Srbija 17.03.2015 | 19:04
Srbin iz libijske bolnice: Islamisti su bili, ali nisu nas oteli

"Niko nije otet. Juče je došla vojska Islamske države, ali nije bilo problema. Ljudi koji žele mogu slobodno da idu", priča za “Blic” Marko Stojanović.

On kaže da je vest o navodnoj otmici državljana Srbije od strane Islamske države veoma uznemirila njihove porodice u Srbiji, ali da na sreću ništa od toga nije tačno. On dodaje da je jedna Srpkinja otišla juče u Tripoli, a da su ostali Srbi i dalje u Sirtu.

"Vojska Islamske države juče je ljudima koji su krenuli iz bolnice ponudila pomoć", priča Stojanović.

Ambasador Srbije u Tripoliju Oliver Potežica saopštio je danas da među navodno otetim medicinskim radnicima u Libiji nema srpskih državljana.

Srpska bolničarka: Rekli su da nam bežimo iz bolnice, biće još borbi

Srpska bolničarka, koja je napustila bolnicu, izjavila je za “Rojters” da im je direktor savetovao da odu, zato što će uskoro biti još borbi. Pan-arapska TV-mreža “Al Arabija” objavila je na svom sajtu da su pripadnici “Islamske države” oteli strano medicinsko osoblje u Sirtu, ali “Rojters” to nije mogao da potvrdi.

Dve srpske bolničarke, koje su putovale sa bugarskim kolegom, izjavile su da su videle borce Islamske države kada su napuštale Sirt, ali da ih oni nisu zaustavili.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Oni znaju koga hoce

17.03.2015 21:03

Manje ili vise Srbi su svugdje bezbjedni od Muslimana. Na zalost tragedija proslog rata prouzrokovala je psihoze kod svih.

ODGOVORITE
Name

xxl

18.03.2015 18:22

E ajd sad budi pametan, poslije ovoga sad mi vise nista nije jasno osim da Amerikanci se.u sa svojim vjernim uvlakacima.

ODGOVORITE