ЛШ, најава: Могу ли Тобџије направити чудо?

Реванш мечеви осмине финала Лиге шампиона на програму су од 20.45 часова, а састају се Монако – Арсенал и Атлетико Мадрид – Бајер Леверкузен.

Фудбал 17.03.2015 | 17:20
ЛШ, најава: Могу ли Тобџије направити чудо?

Лондонска екипа имаће тежак задатак, с обзиром да је на Емиратима поражена са 3:1. До сада ниједан тим у Лиги шампиона није успео да надокнади пораз од два гола разлике код куће.

Арсен Венгер враћа се на место где је направио важне тренерске кораке, јер је екипу Монака водио од 1987. до 1994. године. Француски стручњак верује да Арсенал може до подвига.

Монако је ове сезоне у Лиги шмапиона на свом терену примио само три гола, а у Лиги је 1 је вазао два тријумфа. И Арсенал игра све боље у Премијер лиги, где има пет узастопних победа и заузима трећу позицију.

Венгер верује да њеогва екипа на овом мечу може да направи нешто посебно.

"Погрешили смо у првом мечу а сада имамо прилику да се исправимо и даћемо све од себе. Монако је фаворит, идемо тамо да покушамо да урадимо нешто посебно и верујем да то можемо. Искрено, волео бих да победимо 3:0, али немамо избора. У животу, ако направиш велику грешку, нема повратка. У фудбалу је то могуће, постоји друга шанса. Да ли је Монако под притском? Могу да изгубе. Они су већ победили, али и даље могу да изгубе. Имамо довољно искуства да знамо да у уторак много тога зависи од наше игре“, рекао је Венгер.

Тренер Монака Леонардо Жардим истакао је да је за победу његовог тима у првом мечу заслужан искључиво квалитет, а не потцењивање и срећа.

"У овој фази такмичења сви тимови гледају оне друге на исти начин. Не мислим да нас је Арсенал потценио и да смо због тога имали среће у првом мечу. Јер, ми смо били ти који су одиграли сјајан меч у Лондону", истакао је Жардим, "Када играте против тима какав је Арсенал опасност вам прети са свих страна, јер они поседују велики број квалитетних играча. Морамо одиграти као и у првом мечу ако желимо даље."

На Висенте Калдерону Атлетико Мадрид покушаће да надокнади гол заостатка са Бајером из Леверкузена, с обзиром да је у првом мечу поражен минималним резултатом. „Јорганџије“ су после тог меча везале три ремија у Примери, а Дијего Симеоне очекује подршку навијача.

"Бајер не игра са великим поседом лопте, веома су директни у нападу, брзи су са три играча у нападу. Морамо да се изборимо са тим, јер нам је било тешко и у првом мечу. Навијачи нас увек подржавају, надам се да на стадиону неће бити ни момента тишине", рекао је Симеоне.

Бајер је у доброј форми, има пет везаних победа у свим такмичењима, а тренер Роџер Шмит нада се добром издању своје екипе.

"И даље смо под притиском, али можда мањим у односу на први меч. Веома смо мотивисани, даћемо сто посто снаге да победимо. Једно је сигурно, уколико постигнемо гол, они ће морати на дају три уколико желе да прођу даље."

Коментари / 0

Оставите коментар