LŠ, najava: Mogu li Tobdžije napraviti čudo?

Revanš mečevi osmine finala Lige šampiona na programu su od 20.45 časova, a sastaju se Monako – Arsenal i Atletiko Madrid – Bajer Leverkuzen.

Fudbal 17.03.2015 | 17:20
LŠ, najava: Mogu li Tobdžije napraviti čudo?

Londonska ekipa imaće težak zadatak, s obzirom da je na Emiratima poražena sa 3:1. Do sada nijedan tim u Ligi šampiona nije uspeo da nadoknadi poraz od dva gola razlike kod kuće.

Arsen Venger vraća se na mesto gde je napravio važne trenerske korake, jer je ekipu Monaka vodio od 1987. do 1994. godine. Francuski stručnjak veruje da Arsenal može do podviga.

Monako je ove sezone u Ligi šmapiona na svom terenu primio samo tri gola, a u Ligi je 1 je vazao dva trijumfa. I Arsenal igra sve bolje u Premijer ligi, gde ima pet uzastopnih pobeda i zauzima treću poziciju.

Venger veruje da njeogva ekipa na ovom meču može da napravi nešto posebno.

"Pogrešili smo u prvom meču a sada imamo priliku da se ispravimo i daćemo sve od sebe. Monako je favorit, idemo tamo da pokušamo da uradimo nešto posebno i verujem da to možemo. Iskreno, voleo bih da pobedimo 3:0, ali nemamo izbora. U životu, ako napraviš veliku grešku, nema povratka. U fudbalu je to moguće, postoji druga šansa. Da li je Monako pod pritskom? Mogu da izgube. Oni su već pobedili, ali i dalje mogu da izgube. Imamo dovoljno iskustva da znamo da u utorak mnogo toga zavisi od naše igre“, rekao je Venger.

Trener Monaka Leonardo Žardim istakao je da je za pobedu njegovog tima u prvom meču zaslužan isključivo kvalitet, a ne potcenjivanje i sreća.

"U ovoj fazi takmičenja svi timovi gledaju one druge na isti način. Ne mislim da nas je Arsenal potcenio i da smo zbog toga imali sreće u prvom meču. Jer, mi smo bili ti koji su odigrali sjajan meč u Londonu", istakao je Žardim, "Kada igrate protiv tima kakav je Arsenal opasnost vam preti sa svih strana, jer oni poseduju veliki broj kvalitetnih igrača. Moramo odigrati kao i u prvom meču ako želimo dalje."

Na Visente Kalderonu Atletiko Madrid pokušaće da nadoknadi gol zaostatka sa Bajerom iz Leverkuzena, s obzirom da je u prvom meču poražen minimalnim rezultatom. „Jorgandžije“ su posle tog meča vezale tri remija u Primeri, a Dijego Simeone očekuje podršku navijača.

"Bajer ne igra sa velikim posedom lopte, veoma su direktni u napadu, brzi su sa tri igrača u napadu. Moramo da se izborimo sa tim, jer nam je bilo teško i u prvom meču. Navijači nas uvek podržavaju, nadam se da na stadionu neće biti ni momenta tišine", rekao je Simeone.

Bajer je u dobroj formi, ima pet vezanih pobeda u svim takmičenjima, a trener Rodžer Šmit nada se dobrom izdanju svoje ekipe.

"I dalje smo pod pritiskom, ali možda manjim u odnosu na prvi meč. Veoma smo motivisani, daćemo sto posto snage da pobedimo. Jedno je sigurno, ukoliko postignemo gol, oni će morati na daju tri ukoliko žele da prođu dalje."

Komentari / 0

Ostavite komentar