Србин оставио Серену због Вике!

Саша Бајин више није најбољи пријатељ, брат, спаринг тренер Серене Вилијамс. Момак из Аранђеловца провео је осам година путујући са најбољом тенисерком света по 330 дана годишње, али недавно је раскинуо сарадњу са Американком и прешао у екипу Викторије Азаренке.

Тенис 17.03.2015 | 21:40
Србин оставио Серену због Вике!

Саша Бајин је осам година Серени био "девојка за све". Тренирао је тенис, али због породичне трагедије је престао активно да тренира у 15. години, па је радио за локалну тениску академију када му је пријатељ Јован Савић пришао са предлогом да спарингује са Сереном Вилијамс.

Бајин је првобитно одбио понуду, али је касније те вечери, под утицајем алкохола на једној журци пристао на понуду. Тако је почела осмогодишња прича која је изнедрила 11 гренд слем, а укупно 36 титула у сингл конкуренцији, где убрајамо и олимпијско злато.

Званично је био спаринг-партнер краљице WТА листе, а незванично много више: члан породице, психијатар, шофер, кувар, пратилац на гала пријемима... Правио јој је палачинке, уштипке, проводили су се заједно, али за себе скоро да није имао времена.

„Многи мисле да ја само ударам лоптицу. Има ту много више од тога, али мени титула није битна. Ако желе, могу да ме зову и баштован, мени је исто. Морате бити у стању да читате ум и говор тела. Стављате своје потребе у други план и трпите доста тога, али опет, треба имати осећај за ситуације, када притиснути, појачати ритам, а када спустити лопту.

Улога професионалног спаринг партнера није уопште лака, како се то можда може помислити, поготово за мушкарца који сарадјује са тенисерком. Потребно је држати довољно добар и квалитетан ритам, али не сме се прећи танка црта после које самопоуздање тенисерке опада. Константно себе подређујете потребама играчице, како на терену, тако и ван њега.

- Како сам био ту за Серену, сада ћу бити ту и за Викторију. Радити пуно, бити у доброј форми тако да она зна да преко пута терена има некога ко је физички или психички мало јачи од ње. Пошто сам толико дуго радио са Сереном, навикао сам потпуно на њене ударце, знао сам где ће их слати на тренингу. Сада, ствари се мењају, морам да научим Викторијину игру - каже Бајин.

Саша Бајин је повредио леђа, због чега је Американку напустио на АустраИијан опену у јануару. Када су Серену упитали шта се десило, она се шалила. "Морао је да напусти тим и да оде да санира повреду. Пала сам на њега и повредила му леђа", рекла је Американка и додала да повреда није озбиљна. Бајин се после опоравио, али он и Серена нису наставили сарадњу па је он прихватио понуду белоруске тенисерке.

Коментари / 0

Оставите коментар