Јелена: Преживела сам ''бомбе'''!

Јелена Јанковић презадовољна што је добила меч против Медисон Киз, која ју је два и по сата "решетала бомбама".

Тенис 17.03.2015 | 20:20
Јелена: Преживела сам ''бомбе'''!

Џеј Џеј је успела да се пласира у осмину финала Индијан Велса. Победила је Медисон Киз, после препокрета, у три сета.
Јелена тврди да је било веома тешко борити се са "бомбама" које јој је сервирала талентована Американка, за коју сматра да има најјачи ударац уз Серену Вилијамс у женском тенису.

"То је изгледало као да вас констатно два и по сата засипају бомбе или меци. Она заиста удара веома јако. Тренутно мислим да је уз Серену играчица која има најјачи ударац. Морала сам да враћам све време те ниске а јаке ударце и да водим рачуна да ме не отера превише од основне линије. Није ми давала много могућности, али сам успела да се одбраним и на крају добијем", изјавила је Јелена после друге победе на турниру.

Она је рекла да је имала веома тежак задатак, али да је и у наредном колу очекује можда још захтевнији испит. Њена следећа противница биже Белинда Бенчић, такође једна од девојака у успону.

Јелена сматра да би искуство могло да јој буде главни адут и у том мечу, будући да је Швајцаркиња 12 година млађа од ње.

"Она форсира потпуно другачији стил игре од Медисон, али такође игра добро и знам да ме чека још један тежак меч. Ја ћу покушати да се опоравим до тада и спремна дочекам тај дуел", рекла је Јанковићева, која је изгубила од Бенчићеве у једином претходном мечу који су одиграле прошле године на УС Опену.

Јанковићева је једном у каријери освајала трофеј у Индијан Велсу, 2010. када је у финалу победила Каролину Вознијацки, коју је баш Бенчић елиминисала у шеснаестини финала. Прошле године Џеј Џеј је заустављена у четвртфиналу. Боља од ње била је Агњешка Радванска у три сета.

Коментари / 0

Оставите коментар