Jelena: Preživela sam ''bombe'''!

Jelena Janković prezadovoljna što je dobila meč protiv Medison Kiz, koja ju je dva i po sata "rešetala bombama".

Tenis 17.03.2015 | 20:20
Jelena: Preživela sam ''bombe'''!

Džej Džej je uspela da se plasira u osminu finala Indijan Velsa. Pobedila je Medison Kiz, posle prepokreta, u tri seta.
Jelena tvrdi da je bilo veoma teško boriti se sa "bombama" koje joj je servirala talentovana Amerikanka, za koju smatra da ima najjači udarac uz Serenu Vilijams u ženskom tenisu.

"To je izgledalo kao da vas konstatno dva i po sata zasipaju bombe ili meci. Ona zaista udara veoma jako. Trenutno mislim da je uz Serenu igračica koja ima najjači udarac. Morala sam da vraćam sve vreme te niske a jake udarce i da vodim računa da me ne otera previše od osnovne linije. Nije mi davala mnogo mogućnosti, ali sam uspela da se odbranim i na kraju dobijem", izjavila je Jelena posle druge pobede na turniru.

Ona je rekla da je imala veoma težak zadatak, ali da je i u narednom kolu očekuje možda još zahtevniji ispit. Njena sledeća protivnica biže Belinda Benčić, takođe jedna od devojaka u usponu.

Jelena smatra da bi iskustvo moglo da joj bude glavni adut i u tom meču, budući da je Švajcarkinja 12 godina mlađa od nje.

"Ona forsira potpuno drugačiji stil igre od Medison, ali takođe igra dobro i znam da me čeka još jedan težak meč. Ja ću pokušati da se oporavim do tada i spremna dočekam taj duel", rekla je Jankovićeva, koja je izgubila od Benčićeve u jedinom prethodnom meču koji su odigrale prošle godine na US Openu.

Jankovićeva je jednom u karijeri osvajala trofej u Indijan Velsu, 2010. kada je u finalu pobedila Karolinu Voznijacki, koju je baš Benčić eliminisala u šesnaestini finala. Prošle godine Džej Džej je zaustavljena u četvrtfinalu. Bolja od nje bila je Agnješka Radvanska u tri seta.

Komentari / 0

Ostavite komentar