Куп: Партизан пред Јагодину - побједа, наравно!

Партизан у среду од 18 часова дочекује Јагодину у првој утакмици полуфинала Купа Србије. Циљ Партизана - победа без примљеног гола. Марко Николић о вирусу грипа код Јагодинаца: "Очекујем их у пуном саставу".

Фудбал 17.03.2015 | 23:40
Куп: Партизан пред Јагодину - побједа, наравно!

Јагодина је у суботу изненадила све, поготово Војводину. Усред Новог Сада, Јагодина је декласирала "лале" 4:1, а било је питање да ли ће тај првенствени дуел уопште бити одигран, јер је Јагодина тражила одлагање због великог броја болесних играча.

Испоставило се да је одлука Заједнице суперлигаша да не прихвати молбу Јагодинаца била одлична по њих.

Јагодина у среду поподне има још једно, много теже гостовање. Долази у Београд, на стадион Партизана, на први меч полуфинала Купа Србије (почетак у 18х). Јагодинци су се претходних сезона "специјализовали" за куп такмичење, два пута су играли у финалу, пре две сезоне и освојили трофеј.

Партизану неће бити лако.

"Морамо да одиграмо као што се играју европске утакмице, морамо да будемо паметни и дисциплиновани... У подсвести морамо да имамо да се игра и друга утакмица", рекао је данас новинарима тренер Партизана Марко Николић.

Упитан којим би резултатом био задовољан, НИколић је одговорио:

"Најважније је да се прође у финале Купа. Свака победа без примљеног гола је јако добра, али то не мора да буде правило. Циљ је да победимо, да подижемо форму и да одиграмо још боље него против Рада за викенд".

О Јагодини...

"Јагодина је у Новом Саду одиграла изванредну утакмицу и убедљиво јепоразила Војводину, што је још један доказ квалитета тог тима...Јагодина је уочи тог меча подигла велику прашину у јавности због вируса грипа и не знам да ли је то био план. Одиграли су убедљиво у Новом Саду, иако су играли без неколико важних појединаца. Очекујем да сутра буду у пуном саставу", навео Николић и додао да очекује да ће Јагодина играти веома дефанзивно са чак петорицом фудалера у последњој линији.

Николић је истакао да је њему трофеј у Купу важан, иако титулашампиона државе има већу тежину.

"Превенство носи посебну тежину, јер води у квалификације за Лигу шампиона, јер траје 30 утакмица... Ја лично гајим посебне симпатије према Купу. Не могу никад да пристанем на размишљање да Куп утакмица није битна. Нама је битна, желимо трофеј", рекао јеНиколић.

Тренер Партизана не жели да калкулише. Партизан у недељу очекује важан првенствени дуел против Чукаричког на Бановом брду, али Николић ће против Јагодине извести најјачи могући састав.

"Срећа је да имамо добру ротацију у екипи, важност утакмице са Чукаричким је велика, али договорио сам се са стручним штабом и играчима да је прва наредна утакмица најбитнија и сви смо сконцентрисани на Јагодину. Куп је значајан, не могу никако да кажем да је небитан, иако првенство носи посебну тежину због квалификација за Лигу шампиона", рекао је Николић.

Први полуфинални меч Купа Србије између Партизана и Јагодине игра сесутра на стадиону у Хумској од 18 часова, док је реванш утакмица заказаназа 8. април у Јагодини.

Партизан је последњи трофеј у Купу Србије освојио 2011. године, агодину дана касније је играо своје последње полуфинале када јепоражен од Црвене звезде.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ај Борац

18.03.2015 00:21

Ајмоооооо прегазити Техеран и 3. пут у 7 дана. Лешинар сам у срцу и души...

ОДГОВОРИТЕ