Kup: Partizan pred Jagodinu - pobjeda, naravno!

Partizan u sredu od 18 časova dočekuje Jagodinu u prvoj utakmici polufinala Kupa Srbije. Cilj Partizana - pobeda bez primljenog gola. Marko Nikolić o virusu gripa kod Jagodinaca: "Očekujem ih u punom sastavu".

Fudbal 17.03.2015 | 23:40
Kup: Partizan pred Jagodinu - pobjeda, naravno!

Jagodina je u subotu iznenadila sve, pogotovo Vojvodinu. Usred Novog Sada, Jagodina je deklasirala "lale" 4:1, a bilo je pitanje da li će taj prvenstveni duel uopšte biti odigran, jer je Jagodina tražila odlaganje zbog velikog broja bolesnih igrača.

Ispostavilo se da je odluka Zajednice superligaša da ne prihvati molbu Jagodinaca bila odlična po njih.

Jagodina u sredu popodne ima još jedno, mnogo teže gostovanje. Dolazi u Beograd, na stadion Partizana, na prvi meč polufinala Kupa Srbije (početak u 18h). Jagodinci su se prethodnih sezona "specijalizovali" za kup takmičenje, dva puta su igrali u finalu, pre dve sezone i osvojili trofej.

Partizanu neće biti lako.

"Moramo da odigramo kao što se igraju evropske utakmice, moramo da budemo pametni i disciplinovani... U podsvesti moramo da imamo da se igra i druga utakmica", rekao je danas novinarima trener Partizana Marko Nikolić.

Upitan kojim bi rezultatom bio zadovoljan, NIkolić je odgovorio:

"Najvažnije je da se prođe u finale Kupa. Svaka pobeda bez primljenog gola je jako dobra, ali to ne mora da bude pravilo. Cilj je da pobedimo, da podižemo formu i da odigramo još bolje nego protiv Rada za vikend".

O Jagodini...

"Jagodina je u Novom Sadu odigrala izvanrednu utakmicu i ubedljivo jeporazila Vojvodinu, što je još jedan dokaz kvaliteta tog tima...Jagodina je uoči tog meča podigla veliku prašinu u javnosti zbog virusa gripa i ne znam da li je to bio plan. Odigrali su ubedljivo u Novom Sadu, iako su igrali bez nekoliko važnih pojedinaca. Očekujem da sutra budu u punom sastavu", naveo Nikolić i dodao da očekuje da će Jagodina igrati veoma defanzivno sa čak petoricom fudalera u poslednjoj liniji.

Nikolić je istakao da je njemu trofej u Kupu važan, iako titulašampiona države ima veću težinu.

"Prevenstvo nosi posebnu težinu, jer vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, jer traje 30 utakmica... Ja lično gajim posebne simpatije prema Kupu. Ne mogu nikad da pristanem na razmišljanje da Kup utakmica nije bitna. Nama je bitna, želimo trofej", rekao jeNikolić.

Trener Partizana ne želi da kalkuliše. Partizan u nedelju očekuje važan prvenstveni duel protiv Čukaričkog na Banovom brdu, ali Nikolić će protiv Jagodine izvesti najjači mogući sastav.

"Sreća je da imamo dobru rotaciju u ekipi, važnost utakmice sa Čukaričkim je velika, ali dogovorio sam se sa stručnim štabom i igračima da je prva naredna utakmica najbitnija i svi smo skoncentrisani na Jagodinu. Kup je značajan, ne mogu nikako da kažem da je nebitan, iako prvenstvo nosi posebnu težinu zbog kvalifikacija za Ligu šampiona", rekao je Nikolić.

Prvi polufinalni meč Kupa Srbije između Partizana i Jagodine igra sesutra na stadionu u Humskoj od 18 časova, dok je revanš utakmica zakazanaza 8. april u Jagodini.

Partizan je poslednji trofej u Kupu Srbije osvojio 2011. godine, agodinu dana kasnije je igrao svoje poslednje polufinale kada jeporažen od Crvene zvezde.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Aj Borac

18.03.2015 00:21

Ajmoooooo pregaziti Teheran i 3. put u 7 dana. Lešinar sam u srcu i duši...

ODGOVORITE