Трагедија УКИДА бокс у Аустралији?!

Председник Медицинске асоцијације аустралијске државе Квинсленд Шон Рад затражио је забрану бокса у тој земљи после смрти младог такмичара Брејдона Смита.

Остали спортови 17.03.2015 | 19:20
Трагедија УКИДА бокс у Аустралији?!

Брејдон Смит преминуо је два дана пошто је једногласном одлуком судија изгубио на поене од Филипинца Џона Моралдеа у мечу за титулу првака Азије у перо категорији у WБЦ верзији.

Млади боксер, иначе студент завршне године права, честитао је на победи Моралдеу, али је недуго по одласку у свлачионицу колабирао, затим пао у кому, а 48 сати касније је преминуо у болници у Бризбејну.

Председник Медицинске асоцијације аустралијске државе Квинсленд Шон Рад јавно је позвао да се донесе радикална одлука после те трагедије - укидање бокса.

"Верујемо да је варварски спорт у којем двојица људи ударају што чешће један другог у главу како би остварили победу. Невероватно је да у том спорту нису дозвољени ударци испод појаса, али су допуштени они у најважнији део тела - главу", рекао је Рад за АБЦ.

Смрт Смита друга је у последњих четири године од последица задобијених у боксерском рингу. Претходно је живот изгубио 18-годишњи Алекс Стејд. Он се онесвестио током четврте рунде меча, а затим је седам дана касније преминуо.

Коментари / 0

Оставите коментар