ИВ: Да ли ће Ноле бити спреман за Изнерове ''бомбе''?!

Бранилац трофеја у Индијан Велсу признаје да није играо на највишем нивоу, и да против Американца у осмини финала мора бити много бољи и агресивнији.

Тенис 18.03.2015 | 00:00
ИВ: Да ли ће Ноле бити спреман за Изнерове ''бомбе''?!

Новак Ђоковић није блистао против Алберта Рамоса Виноласа у трећем колу Индијан Велса, али је изборио пласман у осмину финала.

И најбољи на свету признао је после тог меча (7:5, 6:3) да није све функционисало на највишем нивоу.

"Није било тако добро као у првом колу, али победа је - победа", рекао је Ђоковић после меча у којем је два пута изгубио сервис и начинио чак 32 неизнуђене грешке.

"Направио сам велики број грешака. Са основне линије нисам играо добро. Ипак, пред крај меча деловао сам боље, па се надам да ћу наставити тим путем и на следећем дуелу. Дефинитивно ћу морати пре меча са Изнером да порадим на балансу и да покушам да грешке сведем на минимум", изјавио је први тенисер света.

Новак у Индијан Велсу покушава да одбрани прошле године освојени трофеј и стигне до укупно четвртог пехара на том турниру у каријери. Он је прошлог марта у финалу савладао Роџера Федерера, 2011. елиминисао је Рафаела Надала, док је 2008. био бољи од Мардија Фиша.

На том путу мораће да прескочи још четири препреке, а прва је врло незгодна - Џон Изнер.

И Ђоковић је свестан да га против америчког дугајлије чека тежак посао.

"Против Изнера ме очекује потпуно другачији меч, са мање размена и краћим поенима. Преовлађиваће сервиси и ритерни. Морам да се спремим и фокусирам се на неколико елемената, који ће бити одлучујући за тај меч. Он сјајно сервира и његова игра зависи од тог сегмента. Он има фантастичан проценат првог сервиса и може да победи сваког противника на свакој врсти подлоге. Ако буде његов дан и ако буде сервирао добро, чека ме заиста тежак посао", рекао је Ђоковић, који је против Изнера играо седам пута и остварио пет победа.

Коментари / 0

Оставите коментар