IV: Da li će Nole biti spreman za Iznerove ''bombe''?!

Branilac trofeja u Indijan Velsu priznaje da nije igrao na najvišem nivou, i da protiv Amerikanca u osmini finala mora biti mnogo bolji i agresivniji.

Tenis 18.03.2015 | 00:00
IV: Da li će Nole biti spreman za Iznerove ''bombe''?!

Novak Đoković nije blistao protiv Alberta Ramosa Vinolasa u trećem kolu Indijan Velsa, ali je izborio plasman u osminu finala.

I najbolji na svetu priznao je posle tog meča (7:5, 6:3) da nije sve funkcionisalo na najvišem nivou.

"Nije bilo tako dobro kao u prvom kolu, ali pobeda je - pobeda", rekao je Đoković posle meča u kojem je dva puta izgubio servis i načinio čak 32 neiznuđene greške.

"Napravio sam veliki broj grešaka. Sa osnovne linije nisam igrao dobro. Ipak, pred kraj meča delovao sam bolje, pa se nadam da ću nastaviti tim putem i na sledećem duelu. Definitivno ću morati pre meča sa Iznerom da poradim na balansu i da pokušam da greške svedem na minimum", izjavio je prvi teniser sveta.

Novak u Indijan Velsu pokušava da odbrani prošle godine osvojeni trofej i stigne do ukupno četvrtog pehara na tom turniru u karijeri. On je prošlog marta u finalu savladao Rodžera Federera, 2011. eliminisao je Rafaela Nadala, dok je 2008. bio bolji od Mardija Fiša.

Na tom putu moraće da preskoči još četiri prepreke, a prva je vrlo nezgodna - Džon Izner.

I Đoković je svestan da ga protiv američkog dugajlije čeka težak posao.

"Protiv Iznera me očekuje potpuno drugačiji meč, sa manje razmena i kraćim poenima. Preovlađivaće servisi i riterni. Moram da se spremim i fokusiram se na nekoliko elemenata, koji će biti odlučujući za taj meč. On sjajno servira i njegova igra zavisi od tog segmenta. On ima fantastičan procenat prvog servisa i može da pobedi svakog protivnika na svakoj vrsti podloge. Ako bude njegov dan i ako bude servirao dobro, čeka me zaista težak posao", rekao je Đoković, koji je protiv Iznera igrao sedam puta i ostvario pet pobeda.

Komentari / 0

Ostavite komentar