ИВ: Ноле се мучио, Јелена прошла, Ана испала!

Ана Ивановић елиминисана, Јелена Јанковић у међу 16 најбољих у Индијан Велсу. Новак Ђоковић играће у осмини финала турнира у Индијан Велсу, упркос томе што није блистао у мечу трећег кола.

Тенис 17.03.2015 | 16:20
ИВ: Ноле се мучио, Јелена прошла, Ана испала!

Новак Ђоковић начинио је још један, важан корак ка одбрани титуле на турниру мастерс серије у Индијан Велсу.
За разлику од од дуела са Багдатисом на старту такмичења, српски тенисер није бриљирао у дуелу шеснаестине финала против Шпанца Алберта Рамоса Виноласа.

Победио је резултатом 2:0, по сетовима 7:5, 6:3, после непуних сат и по времена игре.

Чинило се да најбољи тенисер света није играо на свом препознатљивом нивоу. Уписао је тријумф, иако је било евидентно да није у пиотпуности био фокусиран на догађаје на терену. Далеко од тога да је Шпанац, који је тренутно 68. на свету, иједног тренутка био тај који је "диктирао темпо", али је факат био озбиљан такмац и захтевна препрека.

Ђоковић, који је и први фаворит за титулу у Индијан Велсу, у осмини финала састаће се са 20. играчем са АТП листе, Американцем Џоном Изнером, који је у дуелу "дугачких" победио Јужноафриканца Кевина Андерсона са 7:6 (8:6), 6:2.

Ðоковићу и Изнеру то ће бити осми међусобни дуел у каријери, а српски тенисер добио је претходних пет.

Јелена Јанковић жестоко се намучила у мечу трећег кола Индијан Велса, али је ипак успела да га оконча у своју корист. За разлику од ње, Ана Ивановић није се докопала осмине финала.

Џеј Џеј је славила после преокрета против Американке Медисон Киз (6:7, 6:4, 6:3).

Српска тенисерка је после изгубљеног првог сета у којем је виђено пет брејкова, и у којем је Американка имала 20 винера, наспрам Јелене која је уписала тек један, "окренула плочу".

Иако ни у наставку није деловала убедљиво, Јелена је пронашла рецепт за неконстантну Киз и на крају је сломила, упркос томе што је Американка, тренутно 18. играчица света, имала брејк предности у трећем сету (2:0).

Јелена ће за улазак у четвртфинале играти са Белиндом Бенчић, која је елиминисала Каролину Вознијацки из Данске са 6:4, 6:4.

Млада Швајцаркиња, која на WТА листи заузима 37. место, први пут је прошле године играла против 12 година старије Јелене, на УС Опену, и славила са 7:6, 6:3.

После Јелене на терен у Индијан Велсу изашла је и Ана Ивановић, али она није успела да тријумфује.

Боља од ње у трећој рунди била је Францускиња Каролина Гарсија са 2:1, по сетовима 6:2, 5:7, 6:2.

Ана је слично као Јелена успела да се врати у игру после убедљиво изгубљеног првог сета, али је у одлучујућем делу игре Францускиња додала гас и са четири гема у низу (од 2:2 до 6:2) окончала посао у своју корист.

Гарсија је тако нанела Ивановићевој други пораз у само седам дана, будући да ју је елиминисла и у полуфиналу турнира у Монтереју прошле недеље.

"То је био веома тежак меч. Четврти и пети гем трећег сета били су веома важни, али је у тим тренуцима све ишло на њену страну. Заиста сам се борила, вратила у другом сету, а онда је она опет преузела инцијативу када је било најважније. Понекад једноставно нема много тога што можете учинити", изјавила је Ана после елиминације и поновила да Гарсију сигурно чека лепа будућност и да је врло скоро види у топ 10.

Гарсија, која је елиминацијом Ане Ивановић, шесте тенисерке света, скинула највећи "скалп" у каријери, у осмини финала ће играти са Немицом Сабине Лисицки, која је била боља од Саре Ерани из Италије у два сета - 6:4, 6:2.

Турнир у Индијан Велсу игра се за укупан наградни фонд од 5,3 милиона долара.

Коментари / 0

Оставите коментар