IV: Nole se mučio, Jelena prošla, Ana ispala!

Ana Ivanović eliminisana, Jelena Janković u među 16 najboljih u Indijan Velsu. Novak Đoković igraće u osmini finala turnira u Indijan Velsu, uprkos tome što nije blistao u meču trećeg kola.

Tenis 17.03.2015 | 16:20
IV: Nole se mučio, Jelena prošla, Ana ispala!

Novak Đoković načinio je još jedan, važan korak ka odbrani titule na turniru masters serije u Indijan Velsu.
Za razliku od od duela sa Bagdatisom na startu takmičenja, srpski teniser nije briljirao u duelu šesnaestine finala protiv Španca Alberta Ramosa Vinolasa.

Pobedio je rezultatom 2:0, po setovima 7:5, 6:3, posle nepunih sat i po vremena igre.

Činilo se da najbolji teniser sveta nije igrao na svom prepoznatljivom nivou. Upisao je trijumf, iako je bilo evidentno da nije u piotpunosti bio fokusiran na događaje na terenu. Daleko od toga da je Španac, koji je trenutno 68. na svetu, ijednog trenutka bio taj koji je "diktirao tempo", ali je fakat bio ozbiljan takmac i zahtevna prepreka.

Đoković, koji je i prvi favorit za titulu u Indijan Velsu, u osmini finala sastaće se sa 20. igračem sa ATP liste, Amerikancem Džonom Iznerom, koji je u duelu "dugačkih" pobedio Južnoafrikanca Kevina Andersona sa 7:6 (8:6), 6:2.

Ðokoviću i Izneru to će biti osmi međusobni duel u karijeri, a srpski teniser dobio je prethodnih pet.

Jelena Janković žestoko se namučila u meču trećeg kola Indijan Velsa, ali je ipak uspela da ga okonča u svoju korist. Za razliku od nje, Ana Ivanović nije se dokopala osmine finala.

Džej Džej je slavila posle preokreta protiv Amerikanke Medison Kiz (6:7, 6:4, 6:3).

Srpska teniserka je posle izgubljenog prvog seta u kojem je viđeno pet brejkova, i u kojem je Amerikanka imala 20 vinera, naspram Jelene koja je upisala tek jedan, "okrenula ploču".

Iako ni u nastavku nije delovala ubedljivo, Jelena je pronašla recept za nekonstantnu Kiz i na kraju je slomila, uprkos tome što je Amerikanka, trenutno 18. igračica sveta, imala brejk prednosti u trećem setu (2:0).

Jelena će za ulazak u četvrtfinale igrati sa Belindom Benčić, koja je eliminisala Karolinu Voznijacki iz Danske sa 6:4, 6:4.

Mlada Švajcarkinja, koja na WTA listi zauzima 37. mesto, prvi put je prošle godine igrala protiv 12 godina starije Jelene, na US Openu, i slavila sa 7:6, 6:3.

Posle Jelene na teren u Indijan Velsu izašla je i Ana Ivanović, ali ona nije uspela da trijumfuje.

Bolja od nje u trećoj rundi bila je Francuskinja Karolina Garsija sa 2:1, po setovima 6:2, 5:7, 6:2.

Ana je slično kao Jelena uspela da se vrati u igru posle ubedljivo izgubljenog prvog seta, ali je u odlučujućem delu igre Francuskinja dodala gas i sa četiri gema u nizu (od 2:2 do 6:2) okončala posao u svoju korist.

Garsija je tako nanela Ivanovićevoj drugi poraz u samo sedam dana, budući da ju je eliminisla i u polufinalu turnira u Montereju prošle nedelje.

"To je bio veoma težak meč. Četvrti i peti gem trećeg seta bili su veoma važni, ali je u tim trenucima sve išlo na njenu stranu. Zaista sam se borila, vratila u drugom setu, a onda je ona opet preuzela incijativu kada je bilo najvažnije. Ponekad jednostavno nema mnogo toga što možete učiniti", izjavila je Ana posle eliminacije i ponovila da Garsiju sigurno čeka lepa budućnost i da je vrlo skoro vidi u top 10.

Garsija, koja je eliminacijom Ane Ivanović, šeste teniserke sveta, skinula najveći "skalp" u karijeri, u osmini finala će igrati sa Nemicom Sabine Lisicki, koja je bila bolja od Sare Erani iz Italije u dva seta - 6:4, 6:2.

Turnir u Indijan Velsu igra se za ukupan nagradni fond od 5,3 miliona dolara.

Komentari / 0

Ostavite komentar