Фуртула убијен због ранијих сукоба?

У угоститељском објекту “Омерта” у Палама јутрос је дошло до пуцњаве, гдје је од задобијених повреда преминуо Паљанин Бојан Фуртула. 

Република Српска 17.03.2015 | 15:38
Фуртула убијен због ранијих сукоба?

Сумња се да је у Фуртулу пуцао Никола Веселиновић након чега је побјегао са лица мјеста. Полиција трага за Веселиновићем, а истражни органи и даље утврђују узроке овог трагичног догађаја у Палама.

Како незванично сазнајемо, јутрос око 8 часова и 50 минута, док је сједио у угостиљеском објекту “Омерта” Бојану Фуртула је пришао Никола Веселиновић. Након краткотрајне свађе Веселиновић је испалио неколико хитаца у Бојана Фуртулу, који је у Болници Источно Сарајево преминуо од задобијених повреда у предјелу грудног коша.

Веселиновић и Фуртула од раније су познати полицији. Као могући узроци трагедије наводе се и нерјешени рачуни од прије, јер је Фуртула 2010. године испред свог угоститељског објекта пуцао у Веселиновића.

Очевици данашњег догађаја нису хтјели пред камере, док су остали мјештани шокирани и забринути.

И не би требало да чуди што Паљани не желе да коментаришу и што су у страху јер су се слични догађаји дешавали и раније, и то на истом мјесту.

Подсјећамо, 30.јануара 2008. године испред угоститељског објекта “Омерта”, гдје је данас Фуртула убијен, након бомбашког напада убијен је власник кафића Владимир Влатко Мачар, који је био мета напада, као и случајни пролазници Милан Влашкић и Раде Магазин. Осумњичени за то убиство су Зијад Турковић и Анђелко Ђокић, али тротруко убиство до данас није добило судски епилог

БН ТВ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

камелеон

17.03.2015 14:52

Није никаква тајна да поштене грађане Пала у страху држи неколицина локалних ђилкоша, којима се полиција, оваква каква је тренутно, не жели конфтонтирати.Разлог томе је што је већина полицајаца у Палама из локалне заједнице,гдје живе са својим породицама.Свака помисао да се према некоме примјени закон,полицајца доводи у позицију жртве иза које нико неће стати, већ ће га препустити немилости криминалаца.Сјетимо се подметања експлозива испред куће криминалистичког инспектора,када је од силине експлозије помјерен кров куће.И шта би послије тога, ништа. Ко је извршилац, не зна се, барем у јавности.Када се овом страху дода један дио корумпираних полицајаца у истој ПС, који гледају како ће данас пропратити илегални товар дрва за 50 КМ, а друго их ама баш ништа не интересује, онда је јасно шта је потребно чинити на плану подизања нивоа безбједности у Палама.Без дилеме, потпуно кадровски реорганизовати ПС, и то од руководног кадра до полицајца на обезбјеђењу објекта ПС.

ОДГОВОРИТЕ