Furtula ubijen zbog ranijih sukoba?

U ugostiteljskom objektu “Omerta” u Palama jutros je došlo do pucnjave, gdje je od zadobijenih povreda preminuo Paljanin Bojan Furtula. 

Republika Srpska 17.03.2015 | 15:38
Furtula ubijen zbog ranijih sukoba?

Sumnja se da je u Furtulu pucao Nikola Veselinović nakon čega je pobjegao sa lica mjesta. Policija traga za Veselinovićem, a istražni organi i dalje utvrđuju uzroke ovog tragičnog događaja u Palama.

Kako nezvanično saznajemo, jutros oko 8 časova i 50 minuta, dok je sjedio u ugostiljeskom objektu “Omerta” Bojanu Furtula je prišao Nikola Veselinović. Nakon kratkotrajne svađe Veselinović je ispalio nekoliko hitaca u Bojana Furtulu, koji je u Bolnici Istočno Sarajevo preminuo od zadobijenih povreda u predjelu grudnog koša.

Veselinović i Furtula od ranije su poznati policiji. Kao mogući uzroci tragedije navode se i nerješeni računi od prije, jer je Furtula 2010. godine ispred svog ugostiteljskog objekta pucao u Veselinovića.

Očevici današnjeg događaja nisu htjeli pred kamere, dok su ostali mještani šokirani i zabrinuti.

I ne bi trebalo da čudi što Paljani ne žele da komentarišu i što su u strahu jer su se slični događaji dešavali i ranije, i to na istom mjestu.

Podsjećamo, 30.januara 2008. godine ispred ugostiteljskog objekta “Omerta”, gdje je danas Furtula ubijen, nakon bombaškog napada ubijen je vlasnik kafića Vladimir Vlatko Mačar, koji je bio meta napada, kao i slučajni prolaznici Milan Vlaškić i Rade Magazin. Osumnjičeni za to ubistvo su Zijad Turković i Anđelko Đokić, ali trotruko ubistvo do danas nije dobilo sudski epilog

BN TV

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

kameleon

17.03.2015 14:52

Nije nikakva tajna da poštene građane Pala u strahu drži nekolicina lokalnih đilkoša, kojima se policija, ovakva kakva je trenutno, ne želi konftontirati.Razlog tome je što je većina policajaca u Palama iz lokalne zajednice,gdje žive sa svojim porodicama.Svaka pomisao da se prema nekome primjeni zakon,policajca dovodi u poziciju žrtve iza koje niko neće stati, već će ga prepustiti nemilosti kriminalaca.Sjetimo se podmetanja eksploziva ispred kuće kriminalističkog inspektora,kada je od siline eksplozije pomjeren krov kuće.I šta bi poslije toga, ništa. Ko je izvršilac, ne zna se, barem u javnosti.Kada se ovom strahu doda jedan dio korumpiranih policajaca u istoj PS, koji gledaju kako će danas propratiti ilegalni tovar drva za 50 KM, a drugo ih ama baš ništa ne interesuje, onda je jasno šta je potrebno činiti na planu podizanja nivoa bezbjednosti u Palama.Bez dileme, potpuno kadrovski reorganizovati PS, i to od rukovodnog kadra do policajca na obezbjeđenju objekta PS.

ODGOVORITE