Србац остао без скупштинске већине

Сједница Скупштине општине Србац прекинута је данас на самом почетку, јер није било кворума. Присуствовало је 12 одборника актуелног владајућег блока, док је изостало 13 одборника нове скупштинске већине СНСД-ДНС.

Република Српска 17.03.2015 | 15:30
Србац остао без скупштинске већине

У обавјештењу Клуба СНСД -ДНС-а, које је предсједник скупштине Зоран Дјукић добио петнаест минута прије почетка засједања, недолазак се правда тиме што је један одборник ове коалиције отишао у болницу, па се „не би могле доносити квалитетне одлуке“.

Да подсјетимо, одборницима су понудјена два дневна реда, први предсједника Зорана Дјукића са 22 тачке и други на захтјев новоформиране скупштинске већине са СНСД-ом на челу са 30 тачака дневног реда, које се односе на смјену свих функционера садашње законодавне и извршне власти у овој општини. 

„Поступак нове скупштинске већине је за сваку осуду, јер се на тај начин омаловажавају остали одборници и градјани општине Србац, поготово што није било разлога да осталих 12 одборника присуствује сједници, јер су и присуством могли да утићу на доношење скупштинских одлука, па и код прекида сједнице неусвајањем дневног реда – каже одборник НДП-а Горан Ћосић. Он додаје да је понашање „будуће“ скупштинске већине политички штетно, јер су показали да су им прече фотеље од рјешавања проблема градјана.

На дневном реду скупштине, који је предложио актуелни предсједник скупштине општине, налази се неколико важних докумената, као што је Програм рада за 2015. годину, утврдјивање стопе за опорезивање непокретности, доношење одлуке о исплати субвенција за превоз ученика, расписивању огласа о давању у закуп пољопривредног земљишта државне својине, Елаборат о процјењеним штетама у прошлогодишњим поплавама…

„Жалосно је што се на овај начин губи на времену, а послова има доста. Без обзира на то која политичка опција има скупштинску већину, потребно је да у првом плану буду интереси градјана и општине, а не лични и страначки интереси“, каже начелник општине Драго Ћирић и додаје „да због политичких превирања и опструкција још увијек нису усвојени најважнији документи – Буџет и Економска политика за 2015. годину, а буџетски потрошаћи су на привременом финансирању“.

Термин наставка 21. Сједнице Скупштине општине биће накнадно одредјен – рекао је предсједник Скупштине Зоран Дјукић.

Аутор: Саво Кесер

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

уна

17.03.2015 15:31

Ускоро ће и Дубица промјенити власт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

вук

17.03.2015 17:11

У Прњавору је у СДС -овој скупстинској вецини 19 од 29 и то 9 СДС,3 СРС, 2НДП, 2СПС, 1ПДП, 1ДНС 1 Н мањине одборника и досад никад није досла у питање тако да са сигурносцу тврдим да Калабиц не мозе скупити 15 људи у свом селу а не у Скупстини. Познавалац стања у Скупстини.

Name

РС

17.03.2015 15:40

Добој је први на реду. Оде СДС у заборав што се тиче општине и града Добоја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

прави СДСовац

17.03.2015 15:54

СДС губи власт. Градиска, Србац, Прњавор, К.Дубица, мозда Добој. А руководство СДСа ниста не подузима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мирко

17.03.2015 17:27

Соколац.

Name

познавалац

17.03.2015 16:16

сдс дефинитивно цути и мирисе фотеље у Сарајево,и то их тренутно једино занима, али то и није проблем да нису апсолутно инертни око свакодневног губљења власти у општинама где са пдп и ндп дрзе вецине. У наредних неколико месеци,тацније 2 или 3 мјесеца изгубице власт како скупстинску тако и изврсну у следецим општинама.: Србац, Градиска,Коз Дубица, Прњавор, Власеница, х Пијесак, Фоца, Сековици, Трново, Лопаре. И даље господо из сдс мирисите, а ови вам узимају, мирис вас је опио касније неце бити времена....

ОДГОВОРИТЕ
Name

РС

17.03.2015 19:02

Пукла је скупштинска већина и у Власеници.

ОДГОВОРИТЕ