Srbac ostao bez skupštinske većine

Sjednica Skupštine opštine Srbac prekinuta je danas na samom početku, jer nije bilo kvoruma. Prisustvovalo je 12 odbornika aktuelnog vladajućeg bloka, dok je izostalo 13 odbornika nove skupštinske većine SNSD-DNS.

Republika Srpska 17.03.2015 | 15:30
Srbac ostao bez skupštinske većine

U obavještenju Kluba SNSD -DNS-a, koje je predsjednik skupštine Zoran Djukić dobio petnaest minuta prije početka zasjedanja, nedolazak se pravda time što je jedan odbornik ove koalicije otišao u bolnicu, pa se „ne bi mogle donositi kvalitetne odluke“.

Da podsjetimo, odbornicima su ponudjena dva dnevna reda, prvi predsjednika Zorana Djukića sa 22 tačke i drugi na zahtjev novoformirane skupštinske većine sa SNSD-om na čelu sa 30 tačaka dnevnog reda, koje se odnose na smjenu svih funkcionera sadašnje zakonodavne i izvršne vlasti u ovoj opštini. 

„Postupak nove skupštinske većine je za svaku osudu, jer se na taj način omalovažavaju ostali odbornici i gradjani opštine Srbac, pogotovo što nije bilo razloga da ostalih 12 odbornika prisustvuje sjednici, jer su i prisustvom mogli da utiću na donošenje skupštinskih odluka, pa i kod prekida sjednice neusvajanjem dnevnog reda – kaže odbornik NDP-a Goran Ćosić. On dodaje da je ponašanje „buduće“ skupštinske većine politički štetno, jer su pokazali da su im preče fotelje od rješavanja problema gradjana.

Na dnevnom redu skupštine, koji je predložio aktuelni predsjednik skupštine opštine, nalazi se nekoliko važnih dokumenata, kao što je Program rada za 2015. godinu, utvrdjivanje stope za oporezivanje nepokretnosti, donošenje odluke o isplati subvencija za prevoz učenika, raspisivanju oglasa o davanju u zakup poljoprivrednog zemljišta državne svojine, Elaborat o procjenjenim štetama u prošlogodišnjim poplavama…

„Žalosno je što se na ovaj način gubi na vremenu, a poslova ima dosta. Bez obzira na to koja politička opcija ima skupštinsku većinu, potrebno je da u prvom planu budu interesi gradjana i opštine, a ne lični i stranački interesi“, kaže načelnik opštine Drago Ćirić i dodaje „da zbog političkih previranja i opstrukcija još uvijek nisu usvojeni najvažniji dokumenti – Budžet i Ekonomska politika za 2015. godinu, a budžetski potrošaći su na privremenom finansiranju“.

Termin nastavka 21. Sjednice Skupštine opštine biće naknadno odredjen – rekao je predsjednik Skupštine Zoran Djukić.

Autor: Savo Keser

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

una

17.03.2015 15:31

Uskoro će i Dubica promjeniti vlast.

ODGOVORITE
Name

vuk

17.03.2015 17:11

U Prnjavoru je u SDS -ovoj skupstinskoj vecini 19 od 29 i to 9 SDS,3 SRS, 2NDP, 2SPS, 1PDP, 1DNS 1 N manjine odbornika i dosad nikad nije dosla u pitanje tako da sa sigurnoscu tvrdim da Kalabic ne moze skupiti 15 ljudi u svom selu a ne u Skupstini. Poznavalac stanja u Skupstini.

Name

RS

17.03.2015 15:40

Doboj je prvi na redu. Ode SDS u zaborav što se tiče opštine i grada Doboja.

ODGOVORITE
Name

pravi SDSovac

17.03.2015 15:54

SDS gubi vlast. Gradiska, Srbac, Prnjavor, K.Dubica, mozda Doboj. A rukovodstvo SDSa nista ne poduzima.

ODGOVORITE
Name

mirko

17.03.2015 17:27

Sokolac.

Name

poznavalac

17.03.2015 16:16

sds definitivno cuti i mirise fotelje u Sarajevo,i to ih trenutno jedino zanima, ali to i nije problem da nisu apsolutno inertni oko svakodnevnog gubljenja vlasti u opštinama gde sa pdp i ndp drze vecine. U narednih nekoliko meseci,tacnije 2 ili 3 mjeseca izgubice vlast kako skupstinsku tako i izvrsnu u sledecim opštinama.: Srbac, Gradiska,Koz Dubica, Prnjavor, Vlasenica, h Pijesak, Foca, Sekovici, Trnovo, Lopare. I dalje gospodo iz sds mirisite, a ovi vam uzimaju, miris vas je opio kasnije nece biti vremena....

ODGOVORITE
Name

RS

17.03.2015 19:02

Pukla je skupštinska većina i u Vlasenici.

ODGOVORITE