Просветари испред министарства

Просветни радници протестују испред зграде министарства због материјалног положаја и стања у образовању. У току састанак са министром просвете.

Србија 17.03.2015 | 13:57
Просветари испред министарства

Колона незадовољних просветара кренула је од републичког парламента до зграде ресорног министарства, а кратко су се задржали и испред зграде владе.

Немањина улица, где је седиште Министарства просвете, затворена је за саобраћај у оба смера. Улица кнеза Милоша такође је и даље затворена.

Како јавља репортер Б92, протест је прилично бучан, испред зграде је много људи, а, неочекивано, међу незадовољне просветаре је у једном тренутку сишао и министар Срђан Вербић.

Вербић, који је дочекан звиждуцима, кратко је био у маси и пробио се до бине постављене у парку Мањеж где је поразговарао са присутнима, а затим је позвао представнике синдиката да дођу код њега.

Док је пролазио кроз масу, Вербића је неко од присутних полио водом.

Убрзо су на разговор са министром отишли су Председник Уније синдиката просветних радника Србије (УСПРС) Драган Матијевић и Милорад Антић из Синдиката радника у просвети Србије.

Матијевић је пре одласка на разговор са министром учеснике протеста позвао на достојанство.

Вербић је јутрос, пре почетка протеста, поновио да учесницима у штрајку неће бити исплаћена новчана надокнада.

Штрајк дела просветних радника коментарисао је и премијер Србије Александар Вучић рекавши да није планирано додатно смањене плата у јавном сектору, да су просветни радници најоштећенији и да ће први осетити бољитак по оздрављењу српских финансија.

"Саосећам са њима, све су у праву, али шта да урадимо? Да срушимо споразум са ММФ?", рекао је Вучић новинарима у Обреновцу.

Извор: Тањуг/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар