Prosvetari ispred ministarstva

Prosvetni radnici protestuju ispred zgrade ministarstva zbog materijalnog položaja i stanja u obrazovanju. U toku sastanak sa ministrom prosvete.

Srbija 17.03.2015 | 13:57
Prosvetari ispred ministarstva

Kolona nezadovoljnih prosvetara krenula je od republičkog parlamenta do zgrade resornog ministarstva, a kratko su se zadržali i ispred zgrade vlade.

Nemanjina ulica, gde je sedište Ministarstva prosvete, zatvorena je za saobraćaj u oba smera. Ulica kneza Miloša takođe je i dalje zatvorena.

Kako javlja reporter B92, protest je prilično bučan, ispred zgrade je mnogo ljudi, a, neočekivano, među nezadovoljne prosvetare je u jednom trenutku sišao i ministar Srđan Verbić.

Verbić, koji je dočekan zvižducima, kratko je bio u masi i probio se do bine postavljene u parku Manjež gde je porazgovarao sa prisutnima, a zatim je pozvao predstavnike sindikata da dođu kod njega.

Dok je prolazio kroz masu, Verbića je neko od prisutnih polio vodom.

Ubrzo su na razgovor sa ministrom otišli su Predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) Dragan Matijević i Milorad Antić iz Sindikata radnika u prosveti Srbije.

Matijević je pre odlaska na razgovor sa ministrom učesnike protesta pozvao na dostojanstvo.

Verbić je jutros, pre početka protesta, ponovio da učesnicima u štrajku neće biti isplaćena novčana nadoknada.

Štrajk dela prosvetnih radnika komentarisao je i premijer Srbije Aleksandar Vučić rekavši da nije planirano dodatno smanjene plata u javnom sektoru, da su prosvetni radnici najoštećeniji i da će prvi osetiti boljitak po ozdravljenju srpskih finansija.

"Saosećam sa njima, sve su u pravu, ali šta da uradimo? Da srušimo sporazum sa MMF?", rekao je Vučić novinarima u Obrenovcu.

Izvor: Tanjug/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar