Победите грип за 24 часа

Постоји неколико ефикасних начина да се симптоми грипа ублаже у року од 24 часа и спречи развој болести.

Здравље 17.03.2015 | 11:59
Победите грип за 24 часа

Прехладе и вируси у ово доба године узимају највише маха. Све је мање оних који имају "луксуз" да одлеже чим уоче прве знаке слабости и обавезе стави у друг план, али постоји неколико ефикасних начина да се симптоми грипа ублаже у року од 24 часа и спречи развој болести.


Окрепљујући сан - У "месецима вируса" спавајте што дуже, јер ће имунитет бити јачи. Најмање осам сати у континуитету и дуже ако је потребно. Увече лезите раније и устаћете одморни.

Обавезан доручак - Први оброк је врло важан и мора да буде обилан и здрав. Житарице, мед, млечни производи, воће и поврће даће вам снагу и ојачати одбрану организма.

Топла купка - Чим осетите "језу у костима", лезите у топлу купку или се истуширајте врућом водом. Довољно је да стопала потопите у што топлију воду и држите док не осетите да се телом шири пријатна топлота.

Инхалирање - Први симптоми грипа су запушен нос или цурење, па би требало одмах да се инхалирате. Удишите врелу пару чаја од нане, камилице или босиљка.

Изађите на ваздух - Кратка шетња ће помоћи да се опустите и освежите.

Појачани оброци - Док се имунитет бори са вирусима, заборавите на оскудне оброке и дијете. Помозите му тако што ћете да повећате унос намирница богатим протеинима, минералима и витаминима.

Чајеви и витамини - Уместо треће и четврте кафе, попијте чај од камилице, који ће да спречи таложење слузи у грлу и плућима. Узмите таблету витамина Ц.

Љуто, бели лук и чашица ракије - Увече можете да попијете једну "домаћу", која ће дезинфиковати грло, загрејати тело и убрзати циркулацију. Једите рен, љуту паприку и наравно бели лук, који је одличан борац против бацила.

 

Извор: Новости

Коментари / 0

Оставите коментар