Градишка: Печатом ударају оба предсједника

Политичка криза у Градишци добила је нову епизоду јер новоименовани предсједник Скупштине општине Урош Граховац из СНСД-а и смијењени Радислав Дончић из ПДП-а користе свако свој печат.

Република Српска 17.03.2015 | 11:29
Градишка: Печатом ударају оба предсједника

Граховац се на израду новог печата одлучио након што је Дончић наставио да одбија да обави примопредају дужности тврдећи да је његова смјена коју је обавила нова скупштинска већина нелегална.

Граховац је истакао да је новоизабрано руководство у неколико наврата покушало да обави примопредају дужности, али да су наишли на блокаду.

- Сваки пут када смо тражили печат Дончић је говорио да за нас нема печата. Имајући у виду да смо легално верификована скупштинска већина и да сам ја легално изабрани предсједник Скупштине општине спровели смо комплетну процедуру израде новог печата и у "Службеном гласнику РС" објавили да је ранији печат нестао и да је једино нови у употреби - истакао је Граховац.

Навео је да новоизабрано скупштинско руководство не може у недоглед чекати када ће се Дончић смиловати и дати им печат како би био деблокиран рад парламента.

- Сада имамо нови печат, док печат који је код Дончића више није валидан - рекао је Граховац.

Дончић тврди да за њега не постоји други печат и да је израда новог кривично дјело.

- Печат није нестао, него је у рукама предсједника Скупштине. Печат у мојим рукама је важећи, а кривичне пријаве ће бити поднесене против лица која су рекла да је печат нестао и због тога што је у 'Службеном гласнику РС' издато обавјештење о томе да је печат Скупштине нестао - истакао је Дончић и одбацио тврдње да његов печат више не важи наводећи да са њим обавља уобичајене послове.

СДС је јуче позвала надлежне органе да истраже повезаност више лица и републичких институција у покушају фалсификовања печата Скупштине општине Градишка.

Нова већина коју чине одборници СНСД-а, ДНС-а, самостални одборници који су напустили СДС и један одборник Народне странке "Радом за бољитак" смијенили су 23. фебруара Дончића и за предсједника Скупштине именовали Граховца.

Осим Дончића смијењено је комплетно руководство Скупштине, начелници општинских одјељења и директори јавних предузећа и установа чији је оснивач општина и њихови управни и надзорни одбори.

Министарство

Министарство управе и локалне самоуправе РС одобрило је израду печата Скупштине општине Градишка.

- Уз захтјев за нови печат достављана је документација, записник о примопредаји дужности и службених просторија између бившег предсједника Радислава Дончића и новоизабраног Уроша Граховца из којег произилази да није затечен службени печат. Пријава о нестанку печата Скупштине достављена је Полицијској станици Градишка - наводи се у образложењу министарства.

Извор: Глас Српске

Коментари / 0

Оставите коментар