Gradiška: Pečatom udaraju oba predsjednika

Politička kriza u Gradišci dobila je novu epizodu jer novoimenovani predsjednik Skupštine opštine Uroš Grahovac iz SNSD-a i smijenjeni Radislav Dončić iz PDP-a koriste svako svoj pečat.

Republika Srpska 17.03.2015 | 11:29
Gradiška: Pečatom udaraju oba predsjednika

Grahovac se na izradu novog pečata odlučio nakon što je Dončić nastavio da odbija da obavi primopredaju dužnosti tvrdeći da je njegova smjena koju je obavila nova skupštinska većina nelegalna.

Grahovac je istakao da je novoizabrano rukovodstvo u nekoliko navrata pokušalo da obavi primopredaju dužnosti, ali da su naišli na blokadu.

- Svaki put kada smo tražili pečat Dončić je govorio da za nas nema pečata. Imajući u vidu da smo legalno verifikovana skupštinska većina i da sam ja legalno izabrani predsjednik Skupštine opštine sproveli smo kompletnu proceduru izrade novog pečata i u "Službenom glasniku RS" objavili da je raniji pečat nestao i da je jedino novi u upotrebi - istakao je Grahovac.

Naveo je da novoizabrano skupštinsko rukovodstvo ne može u nedogled čekati kada će se Dončić smilovati i dati im pečat kako bi bio deblokiran rad parlamenta.

- Sada imamo novi pečat, dok pečat koji je kod Dončića više nije validan - rekao je Grahovac.

Dončić tvrdi da za njega ne postoji drugi pečat i da je izrada novog krivično djelo.

- Pečat nije nestao, nego je u rukama predsjednika Skupštine. Pečat u mojim rukama je važeći, a krivične prijave će biti podnesene protiv lica koja su rekla da je pečat nestao i zbog toga što je u 'Službenom glasniku RS' izdato obavještenje o tome da je pečat Skupštine nestao - istakao je Dončić i odbacio tvrdnje da njegov pečat više ne važi navodeći da sa njim obavlja uobičajene poslove.

SDS je juče pozvala nadležne organe da istraže povezanost više lica i republičkih institucija u pokušaju falsifikovanja pečata Skupštine opštine Gradiška.

Nova većina koju čine odbornici SNSD-a, DNS-a, samostalni odbornici koji su napustili SDS i jedan odbornik Narodne stranke "Radom za boljitak" smijenili su 23. februara Dončića i za predsjednika Skupštine imenovali Grahovca.

Osim Dončića smijenjeno je kompletno rukovodstvo Skupštine, načelnici opštinskih odjeljenja i direktori javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač opština i njihovi upravni i nadzorni odbori.

Ministarstvo

Ministarstvo uprave i lokalne samouprave RS odobrilo je izradu pečata Skupštine opštine Gradiška.

- Uz zahtjev za novi pečat dostavljana je dokumentacija, zapisnik o primopredaji dužnosti i službenih prostorija između bivšeg predsjednika Radislava Dončića i novoizabranog Uroša Grahovca iz kojeg proizilazi da nije zatečen službeni pečat. Prijava o nestanku pečata Skupštine dostavljena je Policijskoj stanici Gradiška - navodi se u obrazloženju ministarstva.

Izvor: Glas Srpske

Komentari / 0

Ostavite komentar