"Туш" отишао у стечај

Општински суд у Бихаћу покренуо је јуче стечајни поступак у предузећу "Туш Траде" Бихаћ, потврђено је "Независним".

Босна и Херцеговина 17.03.2015 | 09:01
"Туш" отишао у стечај

Наиме, покретањем стечајног поступка у овој фирми, која је пословала у оквиру словеначког трговачког ланца "Туш", који се повукао са бх. тржишта и остао дужан домаћим добављачима око 20 милиона марака, обистинили су се страхови домаћих фирми којима је "Туш" остао дужан, а које су мјесецима упозоравале да неће моћи наплатити своја дуговања уколико дође до стечаја.

Како смо у току јучерашњег дана успјели сазнати, тешко ће се сви домаћи привредници који имају потраживања од "Туша" успјети наплатити, јер ова фирма нема довољно имовине у стечајној маси, јер је највише те имовине у роби.

У Општинском суду Бихаћ јуче су нам казали да је рјешењем отворен стечајни поступак над "Туш Траде" Бихаћ, а да су разлози наведени у рјешењу које је објављено на огласној табли суда и које ће бити објављено у "Службеним новинама ФБиХ".

"Испитно рочиште на којем ће се испитати пријаве потраживања стечајних повјерилаца биће одржано 29. маја 2015. године са почетком у 11 часова", казали су нам из овог суда.

Иначе, из Спољнотрговинске коморе (СТК) БиХ раније су упозорили да компанија "Туш" покушава "на мала врата" да се извуче с нелегално оствареном огромном добити и то путем проглашавања стечаја фирме "Туш Траде" Бихаћ, али и да надлежне институције готово ништа не раде да то спријече.

"Ако Суд донесе одлуку о отварању стечаја над 'Туш Традеом', у том случају сви парнични поступци који су покренути према тој фирми биће прекинути и сви бх. привредници добављачи 'Туша' као повјериоци, односно тужиоци, ће бити позвани да пријаве своја потраживања у стечајном поступку", рекли су тада из СТК БиХ.

Извор: Независне

Коментари / 0

Оставите коментар