Добио 80.000 долара одштете јер га је напала дивља панда

Један држављанин Кине тужио је локалну власт јер га је напао дивљи панда и добио је парницу у своју корист. За овај напад је добио ни мање ни више него 80.000 долара.

Занимљивости 16.03.2015 | 22:25
Добио 80.000 долара одштете јер га је напала дивља панда

Иако за ове животиње влада мишљење да су симпатичне и мирољубиве, оне умеју и те како да гризу. Један панда је ушетао у село Лизиба и напао Гуан Кванжија. Како каже, панда га је ујео за ногу и пустио тек када је притрчао његов комшија и покрио панду капутом преко главе.

Због овог инцидента, Гуан је провео седам сати на операционом столу и после преговора, општина је одлучила да му плати одштету у износу од 83.000 долара.

Гуан је задовољан јер ће овим моћи да плати болничке рачуне као и додатне операције које му следују.

Природно станиште дивљих панди је у планинама на југозападу Кине, а за десет година њихов број се увећао за 17 процената. Иако су панде велика туристичка атракција по зоо вртовима, ове животиње нису баш пријатељски настројене према људима.

Панде, када се осете угрожено, користе своју тежину, јаку вилицу и огромне зубе да би се одбраниле. Иако углавном једу бамбус, панде имају обичај да нападну људе ако помисле да су у опасности.

Извор: Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар