Dobio 80.000 dolara odštete jer ga je napala divlja panda

Jedan državljanin Kine tužio je lokalnu vlast jer ga je napao divlji panda i dobio je parnicu u svoju korist. Za ovaj napad je dobio ni manje ni više nego 80.000 dolara.

Zanimljivosti 16.03.2015 | 22:25
Dobio 80.000 dolara odštete jer ga je napala divlja panda

Iako za ove životinje vlada mišljenje da su simpatične i miroljubive, one umeju i te kako da grizu. Jedan panda je ušetao u selo Liziba i napao Guan Kvanžija. Kako kaže, panda ga je ujeo za nogu i pustio tek kada je pritrčao njegov komšija i pokrio pandu kaputom preko glave.

Zbog ovog incidenta, Guan je proveo sedam sati na operacionom stolu i posle pregovora, opština je odlučila da mu plati odštetu u iznosu od 83.000 dolara.

Guan je zadovoljan jer će ovim moći da plati bolničke račune kao i dodatne operacije koje mu sleduju.

Prirodno stanište divljih pandi je u planinama na jugozapadu Kine, a za deset godina njihov broj se uvećao za 17 procenata. Iako su pande velika turistička atrakcija po zoo vrtovima, ove životinje nisu baš prijateljski nastrojene prema ljudima.

Pande, kada se osete ugroženo, koriste svoju težinu, jaku vilicu i ogromne zube da bi se odbranile. Iako uglavnom jedu bambus, pande imaju običaj da napadnu ljude ako pomisle da su u opasnosti.

Izvor: Blic

Komentari / 0

Ostavite komentar