ИТА: Лацио пред ЛШ, Виола ''окренула'' Милана!

Головима Бразилца Фелипеа Андерсона Лацио је савладао Торино 2:0 и преузео треће место у Серији А. Екипа Фиорентине победила је Милан 2:1 (0:0) после преокрета у последњих десет минута у 27. колу Серије А.

Фудбал 16.03.2015 | 21:20
ИТА: Лацио пред ЛШ, Виола ''окренула'' Милана!

Андерсон је "бикове" сломио у року од седам минута средином другог полувремена и донео Лацију пету узастопну победу.

Лацио је преузео од Наполија позицију која води у квалификације за Лигу шампиона, има три бода више, а сада ће да нападне градског ривала Рому, која на другом месту има само бод више, уочи меча са Сампдоријом.

Душан Баста (Лацио) и Никола Максимовић (Торино) су водили дуел током свих 90 минута, те зарадили по жути картон.

Лацио је у потпуности контролисао игру у Торину, први пут је запретио у 20. минуту, када је Данијеле Падели одбранио добар покушај Марка Парола. Девет минута касније домаћин је узвратио, Амаури је скочио боље од чувара, али је Федерико Маркети зауставио његов покушај.

Уследило је пола сата борбе на средини терена, а онда је уследило 15-ак минута доминације Лацијала. Почело је шансом Балдеа Кеите, који је из непосредне близине лоше захватио лопту.

Само пет минута касније Лацио је повео. Андерсон је соло-продором стигао до казненог простора те лопту послао поред Паделија у доњи леви угао.

Неколико минута касније Маркети је спречио Матеа Дармијана да изједначи, а потом је Кеита пропустио нову добру позицију за гол.

Ипак, 12 минута пре краја гости потврђују тријумф. Мирослав Клозе је пронашао Андерсона чији се шут одбија од једног играча Торина и вара Паделија.

Милан је био на корак од велика три бода, повео је у десетом минуту другог полувремена голом Матије Дестра.

Виола је јалово нападала током већег дела меча, да би у последњих десет минута срушила госте головима главом. Прво је Хоакин пронашао Гонсала Родригеса за 1:1, да би потом Шпанац сам дотукао "росонере" после центаршута Мануела Пасквала.

Фиорентина се четвртом победом у последњих шест кола учврстила на петој позицији и остала у трци за местом у Лиги шампиона.

С друге стране, Милан је остао без победе и треће коло у низу, добио је само једну од последњих шест утакмица, па је десети са десет бодова од места које води у Лигу Европе.

Не би било изненађење да Филипо Инзаго добије откат већ током вечери. Спекулише се да би могао да га замен Кларенс Седорф.

Коментари / 0

Оставите коментар