ITA: Lacio pred LŠ, Viola ''okrenula'' Milana!

Golovima Brazilca Felipea Andersona Lacio je savladao Torino 2:0 i preuzeo treće mesto u Seriji A. Ekipa Fiorentine pobedila je Milan 2:1 (0:0) posle preokreta u poslednjih deset minuta u 27. kolu Serije A.

Fudbal 16.03.2015 | 21:20
ITA: Lacio pred LŠ, Viola ''okrenula'' Milana!

Anderson je "bikove" slomio u roku od sedam minuta sredinom drugog poluvremena i doneo Laciju petu uzastopnu pobedu.

Lacio je preuzeo od Napolija poziciju koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, ima tri boda više, a sada će da napadne gradskog rivala Romu, koja na drugom mestu ima samo bod više, uoči meča sa Sampdorijom.

Dušan Basta (Lacio) i Nikola Maksimović (Torino) su vodili duel tokom svih 90 minuta, te zaradili po žuti karton.

Lacio je u potpunosti kontrolisao igru u Torinu, prvi put je zapretio u 20. minutu, kada je Danijele Padeli odbranio dobar pokušaj Marka Parola. Devet minuta kasnije domaćin je uzvratio, Amauri je skočio bolje od čuvara, ali je Federiko Marketi zaustavio njegov pokušaj.

Usledilo je pola sata borbe na sredini terena, a onda je usledilo 15-ak minuta dominacije Lacijala. Počelo je šansom Baldea Keite, koji je iz neposredne blizine loše zahvatio loptu.

Samo pet minuta kasnije Lacio je poveo. Anderson je solo-prodorom stigao do kaznenog prostora te loptu poslao pored Padelija u donji levi ugao.

Nekoliko minuta kasnije Marketi je sprečio Matea Darmijana da izjednači, a potom je Keita propustio novu dobru poziciju za gol.

Ipak, 12 minuta pre kraja gosti potvrđuju trijumf. Miroslav Kloze je pronašao Andersona čiji se šut odbija od jednog igrača Torina i vara Padelija.

Milan je bio na korak od velika tri boda, poveo je u desetom minutu drugog poluvremena golom Matije Destra.

Viola je jalovo napadala tokom većeg dela meča, da bi u poslednjih deset minuta srušila goste golovima glavom. Prvo je Hoakin pronašao Gonsala Rodrigesa za 1:1, da bi potom Španac sam dotukao "rosonere" posle centaršuta Manuela Paskvala.

Fiorentina se četvrtom pobedom u poslednjih šest kola učvrstila na petoj poziciji i ostala u trci za mestom u Ligi šampiona.

S druge strane, Milan je ostao bez pobede i treće kolo u nizu, dobio je samo jednu od poslednjih šest utakmica, pa je deseti sa deset bodova od mesta koje vodi u Ligu Evrope.

Ne bi bilo iznenađenje da Filipo Inzago dobije otkat već tokom večeri. Spekuliše se da bi mogao da ga zamen Klarens Sedorf.

Komentari / 0

Ostavite komentar