Шта су избјеглице поручиле Ћурковићу за Шукера?!

Председник Коалиције удружења избеглица у Србији Миодраг Линта питао потпредседника ФСС Ивана Ћурковића поводом подршке Давору Шукеру, да ли је и усташки потез Јосипа Шимунића био приватна ствар.

Фудбал 16.03.2015 | 23:20
Шта су избјеглице поручиле Ћурковићу за Шукера?!

Миодраг Линта, председник Коалиције удружења избеглица у Србији, критиковао је одлуку ФСС да подржи Давора Шукера у трци за место у Извршном одбору УЕФА, због његових ранијих проусташких изјава.

Председник ФСС Томислав Караџић позвао је Линту да им достави доказе, како би евентуално преиспитали одлуку о подршци Шукеру, док је потпредседник Фудбалског савеза Србије Иван Ћурковић поручио председнику Коалиције удружења избеглица да политика нема везе са фудбалом, да га не занима шта председник Хрватског фудбалског савеза ради приватно и да су представници спортских и олимпијских савеза у региону њихови пријатељи.

Линта је оштро реаговао на ту Ћурковићеву изјаву.

"Шукер је јавна личност и мора да преузме пуну одговорност за све што је рекао и урадио у претходном периоду. Он још увек није осудио усташки режим и није се јавно извино жртвама злочиначке Независне државе Хрватске односно Србима, Јеврејима и Ромима које је својим изјавама и поступцима у више наврата увредио", рекао је Линта у саопштењу достављеном Тањугу.

Он је поставио питање Ћурковићу и затражио да одговори јавности да ли сматра приватном ствари и поступак Јосипа Шимунића, кога је УЕФА суспендовала после утакмице Хрватска-Исланд јер је са уздигнутом руком позвао навијаче да заједно узвикују усташки поздрав "За дом спремни".

Линта очекује да ће ФСС издати јавно саопштење и повући подршку Давору Шукеру за кандидатуру за чланство у Извршном комитету УЕФА.

"Ускраћивањем подршке човеку који подржава усташку идеологију Фудбалски савез Србије ће дати свој допринос борби ФИФА и УЕФА против расизма, дискриминаицје и ширења мржње", наводи се у саопштењу.

Коалиција удружења избеглица у Србији подсетила је да је Шукер 1996. године фотографисан са осмехом на гробу усташког вође и ратног злочинца Анте Павелића, који је сахрањен у Мадриду, као и изјаву да ће Хрватска бити прва репезентација која ће заиграти са Косовом у Приштини по њеном признању од Међународне фудбалске федерације (ФИФА).

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

за оне младе и

16.03.2015 22:27

Оне који не цитасе пуно. Он је исао тамо из радозналости тј. да види да ли је гроб златан /У Мадриду гробница од злата,ондје лези вођа свих Хрвата/ или је то покривена септицка јама. Кад је присао близу и кад га је запахнуо мирис знао је гдје је **овно код **внета.

ОДГОВОРИТЕ