Šta su izbjeglice poručile Ćurkoviću za Šukera?!

Predsednik Koalicije udruženja izbeglica u Srbiji Miodrag Linta pitao potpredsednika FSS Ivana Ćurkovića povodom podrške Davoru Šukeru, da li je i ustaški potez Josipa Šimunića bio privatna stvar.

Fudbal 16.03.2015 | 23:20
Šta su izbjeglice poručile Ćurkoviću za Šukera?!

Miodrag Linta, predsednik Koalicije udruženja izbeglica u Srbiji, kritikovao je odluku FSS da podrži Davora Šukera u trci za mesto u Izvršnom odboru UEFA, zbog njegovih ranijih proustaških izjava.

Predsednik FSS Tomislav Karadžić pozvao je Lintu da im dostavi dokaze, kako bi eventualno preispitali odluku o podršci Šukeru, dok je potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Ivan Ćurković poručio predsedniku Koalicije udruženja izbeglica da politika nema veze sa fudbalom, da ga ne zanima šta predsednik Hrvatskog fudbalskog saveza radi privatno i da su predstavnici sportskih i olimpijskih saveza u regionu njihovi prijatelji.

Linta je oštro reagovao na tu Ćurkovićevu izjavu.

"Šuker je javna ličnost i mora da preuzme punu odgovornost za sve što je rekao i uradio u prethodnom periodu. On još uvek nije osudio ustaški režim i nije se javno izvino žrtvama zločinačke Nezavisne države Hrvatske odnosno Srbima, Jevrejima i Romima koje je svojim izjavama i postupcima u više navrata uvredio", rekao je Linta u saopštenju dostavljenom Tanjugu.

On je postavio pitanje Ćurkoviću i zatražio da odgovori javnosti da li smatra privatnom stvari i postupak Josipa Šimunića, koga je UEFA suspendovala posle utakmice Hrvatska-Island jer je sa uzdignutom rukom pozvao navijače da zajedno uzvikuju ustaški pozdrav "Za dom spremni".

Linta očekuje da će FSS izdati javno saopštenje i povući podršku Davoru Šukeru za kandidaturu za članstvo u Izvršnom komitetu UEFA.

"Uskraćivanjem podrške čoveku koji podržava ustašku ideologiju Fudbalski savez Srbije će dati svoj doprinos borbi FIFA i UEFA protiv rasizma, diskriminaicje i širenja mržnje", navodi se u saopštenju.

Koalicija udruženja izbeglica u Srbiji podsetila je da je Šuker 1996. godine fotografisan sa osmehom na grobu ustaškog vođe i ratnog zločinca Ante Pavelića, koji je sahranjen u Madridu, kao i izjavu da će Hrvatska biti prva repezentacija koja će zaigrati sa Kosovom u Prištini po njenom priznanju od Međunarodne fudbalske federacije (FIFA).

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

za one mlade i

16.03.2015 22:27

One koji ne citase puno. On je isao tamo iz radoznalosti tj. da vidi da li je grob zlatan /U Madridu grobnica od zlata,ondje lezi vođa svih Hrvata/ ili je to pokrivena septicka jama. Kad je prisao blizu i kad ga je zapahnuo miris znao je gdje je **ovno kod **vneta.

ODGOVORITE