Затварају једину месару јер не могу да нађу стручног месара

Једина месарска радња у сребреничкој општини престала је са радом јер њена власница није могла да нађе квалификованог месара да би радио у овој месари и био примљен у стални радни однос у својој струци.

Република Српска 16.03.2015 | 16:50
Затварају једину месару јер не могу да нађу стручног месара

На евиденцији Завода за запошљавање у регији Бирач, међу десетак хиљада незапослених, нема ниједан незапослени квалификовани месар који би почео радити у сребреничкој месари и због недостатка стручног радника власница је била принуђена да затвори радњу.

Многи становници Сребренице су се и до сада снабдијевали месом у сусједним општинама, а сада су сви, који желе набавити парче меса за потребе породице, принуђени да иду у Братунац или Љубовију.

Због сталног смањења броја становника и слабе платежне моћи овдашњих житеља, у Сребреници су у посљедњих неколико година затворене многе занатске, трговачке и угоститељске радње.

Више не ради пекара, обућарска, стаклорезачка и још неке занатске радње, као и већи број трговачких и угоститељских које су затворене због слабог промета и нерентабилности.

Према подацима општинске администрације, у посљедње двије године у овој општини затворено је више од 30 занатских, трговачких и угоститељских објеката, а у том периоду није отворена ниједна занатска радња.

Мјештани Сребренице принуђени су да по све занатске услуге одлазе у друга мјеста.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

зворник

16.03.2015 17:09

Ето какав смо ми народ тукли смо се за градове и парце земље а ниста не фукционисе све висе људи напустају те исте градове у којима су многе зртве пале. Сви народа БиХ нек нам је Бог на помоци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

црни

16.03.2015 17:38

треба платити стручног месара И на вријеме кад за то нису способни нек је затворе

ОДГОВОРИТЕ
Name

јасмин тузла

16.03.2015 18:10

Цуј нема месара,понудис јаранице добру плату и видјецес да има. Ти би месара за 300 КМ... мало сутра!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОА

17.03.2015 06:10

За админа. Прије неколико дана звао сам васу техницку слузбу мислеци да несто није у реду. Медјутим сад увидјам да је неко веома, веома сујетан да не казем болестан блокирао коментаре са мог броја телефона. Све је поцело коментарима о хидроелектранама на Угру. Написао сам да је Радмановицев син сувласник истих. То није објављено па сам поново написао. Кад ни након тога админ који је тог дана радио није објавио написао сам да је кретрен и вјероватно јос који епитет, без псовања вриједјања на националној, полној, вјерској, расној, ... основи. Волио бих да неко одговори због цега је осим вец поменуте сујете ситних дуса мој број блокиран за коментаре. Овог пута цу заиста бити приморан да контактирам некога не из техницке слузбе. Нецу дозволити да неко ко се осјетио моцним јер мозе блокирати мене који од самог поцетка прати БН телевизију одврати својом болесцу од тога. БН цу пратити и даље, а са болесником цу се борити. Ово називање болесником не мозе бити разлог за блокирање јер господо ми нисмо овдје због вас. Показите своју велицину. Удостојите се па ми одговорите број знате. Поздрав.

ОДГОВОРИТЕ