Zatvaraju jedinu mesaru jer ne mogu da nađu stručnog mesara

Jedina mesarska radnja u srebreničkoj opštini prestala je sa radom jer njena vlasnica nije mogla da nađe kvalifikovanog mesara da bi radio u ovoj mesari i bio primljen u stalni radni odnos u svojoj struci.

Republika Srpska 16.03.2015 | 16:50
Zatvaraju jedinu mesaru jer ne mogu da nađu stručnog mesara

Na evidenciji Zavoda za zapošljavanje u regiji Birač, među desetak hiljada nezaposlenih, nema nijedan nezaposleni kvalifikovani mesar koji bi počeo raditi u srebreničkoj mesari i zbog nedostatka stručnog radnika vlasnica je bila prinuđena da zatvori radnju.

Mnogi stanovnici Srebrenice su se i do sada snabdijevali mesom u susjednim opštinama, a sada su svi, koji žele nabaviti parče mesa za potrebe porodice, prinuđeni da idu u Bratunac ili Ljuboviju.

Zbog stalnog smanjenja broja stanovnika i slabe platežne moći ovdašnjih žitelja, u Srebrenici su u posljednjih nekoliko godina zatvorene mnoge zanatske, trgovačke i ugostiteljske radnje.

Više ne radi pekara, obućarska, staklorezačka i još neke zanatske radnje, kao i veći broj trgovačkih i ugostiteljskih koje su zatvorene zbog slabog prometa i nerentabilnosti.

Prema podacima opštinske administracije, u posljednje dvije godine u ovoj opštini zatvoreno je više od 30 zanatskih, trgovačkih i ugostiteljskih objekata, a u tom periodu nije otvorena nijedna zanatska radnja.

Mještani Srebrenice prinuđeni su da po sve zanatske usluge odlaze u druga mjesta.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

zvornik

16.03.2015 17:09

Eto kakav smo mi narod tukli smo se za gradove i parce zemlje a nista ne fukcionise sve vise ljudi napustaju te iste gradove u kojima su mnoge zrtve pale. Svi naroda BiH nek nam je Bog na pomoci.

ODGOVORITE
Name

crni

16.03.2015 17:38

treba platiti stručnog mesara I na vrijeme kad za to nisu sposobni nek je zatvore

ODGOVORITE
Name

jasmin tuzla

16.03.2015 18:10

Cuj nema mesara,ponudis jaranice dobru platu i vidjeces da ima. Ti bi mesara za 300 KM... malo sutra!

ODGOVORITE
Name

BOA

17.03.2015 06:10

Za admina. Prije nekoliko dana zvao sam vasu tehnicku sluzbu misleci da nesto nije u redu. Medjutim sad uvidjam da je neko veoma, veoma sujetan da ne kazem bolestan blokirao komentare sa mog broja telefona. Sve je pocelo komentarima o hidroelektranama na Ugru. Napisao sam da je Radmanovicev sin suvlasnik istih. To nije objavljeno pa sam ponovo napisao. Kad ni nakon toga admin koji je tog dana radio nije objavio napisao sam da je kretren i vjerovatno jos koji epitet, bez psovanja vrijedjanja na nacionalnoj, polnoj, vjerskoj, rasnoj, ... osnovi. Volio bih da neko odgovori zbog cega je osim vec pomenute sujete sitnih dusa moj broj blokiran za komentare. Ovog puta cu zaista biti primoran da kontaktiram nekoga ne iz tehnicke sluzbe. Necu dozvoliti da neko ko se osjetio mocnim jer moze blokirati mene koji od samog pocetka prati BN televiziju odvrati svojom bolescu od toga. BN cu pratiti i dalje, a sa bolesnikom cu se boriti. Ovo nazivanje bolesnikom ne moze biti razlog za blokiranje jer gospodo mi nismo ovdje zbog vas. Pokazite svoju velicinu. Udostojite se pa mi odgovorite broj znate. Pozdrav.

ODGOVORITE