Иванић: Прави посао је тек пред нама

Препорука Европске уније да се ратификује Споразум о стабилизацији и придруживању је изузетно позитивна вијест за Босну и Херцеговину казао је предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић у телефонској изјави за БН ТВ. Он је такође додао да на путу до кандидатуре за чланство у ЕУ прави посао тек слиједи .

Босна и Херцеговина 16.03.2015 | 16:36
Иванић: Прави посао је тек пред нама

“Од 2008 се на то чекало! Колико је година протекло да би се то коначно и десило. То је јако охрабрујући корак који даје пуно елемената за оптимизам”, казао је Иванић.

Додаје да тек слиједе клучне ствари, а то су преговори о реформама.

“За ту врсту посла предсједавајући Савјета министара и премијери ентитета би морали сјести и међусобно договорити оно што им је заједнички интерес, а онда заједнички преговарати, јер ће само на такав начин изборити добре услове за БиХ са европским институцијама и са Међународним монетарним фондом као партнерима који ће сво вријеме стајати на другој страни. Управо то је критична фаза овог посла и ако се она добро заврши и ако проведемо ствари како треба, БиХ би сигурно могла постати кандидат за чланство у ЕУ крајем идуће или почетком 2017. године што је наш циљ”, казао је Младен Иванић.

БН ТВ

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Роле

16.03.2015 16:12

Сто прије се саберемо у главама и поцнемо размисљати као Босанци и Херцеговци веце су сансе да изборимо повољнији полозај пред улазак насе земнлхе у ЕУ инаце це нам узети и електропривреде и воде и планине и све како само запад зна....

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

16.03.2015 19:25

Гарант ни за 5 година БИХ неће бити кандидат за ЕУ.Са овим политичарима је питање и за 10година.Дај Боже да грешим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маша

16.03.2015 22:15

Идемо напред, на путу Прогреса!!! :)

ОДГОВОРИТЕ