Ivanić: Pravi posao je tek pred nama

Preporuka Evropske unije da se ratifikuje Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju je izuzetno pozitivna vijest za Bosnu i Hercegovinu kazao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić u telefonskoj izjavi za BN TV. On je takođe dodao da na putu do kandidature za članstvo u EU pravi posao tek slijedi .

Bosna i Hercegovina 16.03.2015 | 16:36
Ivanić: Pravi posao je tek pred nama

“Od 2008 se na to čekalo! Koliko je godina proteklo da bi se to konačno i desilo. To je jako ohrabrujući korak koji daje puno elemenata za optimizam”, kazao je Ivanić.

Dodaje da tek slijede klučne stvari, a to su pregovori o reformama.

“Za tu vrstu posla predsjedavajući Savjeta ministara i premijeri entiteta bi morali sjesti i međusobno dogovoriti ono što im je zajednički interes, a onda zajednički pregovarati, jer će samo na takav način izboriti dobre uslove za BiH sa evropskim institucijama i sa Međunarodnim monetarnim fondom kao partnerima koji će svo vrijeme stajati na drugoj strani. Upravo to je kritična faza ovog posla i ako se ona dobro završi i ako provedemo stvari kako treba, BiH bi sigurno mogla postati kandidat za članstvo u EU krajem iduće ili početkom 2017. godine što je naš cilj”, kazao je Mladen Ivanić.

BN TV

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Role

16.03.2015 16:12

Sto prije se saberemo u glavama i pocnemo razmisljati kao Bosanci i Hercegovci vece su sanse da izborimo povoljniji polozaj pred ulazak nase zemnlhe u EU inace ce nam uzeti i elektroprivrede i vode i planine i sve kako samo zapad zna....

ODGOVORITE
Name

007

16.03.2015 19:25

Garant ni za 5 godina BIH neće biti kandidat za EU.Sa ovim političarima je pitanje i za 10godina.Daj Bože da grešim.

ODGOVORITE
Name

Maša

16.03.2015 22:15

Idemo napred, na putu Progresa!!! :)

ODGOVORITE