Ловерњ: ''Тројком'' поздрављам Србију и Гробаре!

Француски кошаркаш Жофри Ловерњ поручио је навијачима Партизана да га очекују на крају сезоне и да тројке прославља са уздигнута три прста због Србије.

Кошарка 16.03.2015 | 20:40
Ловерњ: ''Тројком'' поздрављам Србију и Гробаре!

Ловерњ је на крају прошле сезоне напустио ’црно-беле’ и прешао у Химки, а недавно је појачао редове Денвер Нагетса.

Иако је далеко, француски кошаркаш прати све утакмице свог бившег клуба и не крије да се чује са свим доскорашњим саиграчима и члановима стручног штаба.

„Чекајте ме, долазим у Србију. Не могу да играм, али ћу сигурно доћи да подржим тим у одбрани титуле на крају НБА сезоне“, рекао је Ловерњ за „Вечерње новости“, „Чујем се редовно са скоро свим бившим саиграчима и наравно, са тренером. Дуле ме стално пита како сам, шта се дешава и даје ми савете, које добијам и од Пере Божића и мог агента Пеђе Матерића. И он је био Вујошевићев играч. Недостаје ми цео стручни штаб, иако је често било тешко. Фали ми Београд много. То је најбоље место за живот. Када људи са којима радиш верују 100 одсто у тебе, као и цела околина, то једноставно нема цену“.

Једини страни капитен у историји клуба и даље на друштвеним мрежама пише на српском, али каже да иако има жељу да научи наш језик, то је немогуће.

„Волео бих да течно причам српски, али пошто патим од дислексије, то је готово немогуће. И француски сам једва научио. Разумем српски доста, причам помало. Чак сам у Русији схватио да су неки глаголи исти. Али, потребно ми је много времена, пажње и вежбе да бих савладао неки језик. Мучио сам се и са енглеским“, нагласио је Ловерњ.

Међутим, иако српски не зна најбоље, користи говор тела, па тако, на пример, подигне три прста кад постигне тројку.

„Тим потезом желим да пошаљем поздрав Србији. Један од најгорих тренутака у каријери ми је био када сам морао да играм против ваше репрезентације на Светском првенству. И још сам шутирао одлучујућа слободна бацања. Помислио сам, зашто ја? Зашто не Батум или Дијао? Морао сам да погодим прво. Друго сам промашио. Морао сам. Већ смо тада изгубили један меч. Али, волео бих да никад не играм против Србије. Само против Шпаније, хаха“, истакао је Ловерњ.

На предстојећем Европском првенству, Француска је у А групи, а Србија у Б, а судбина би опет могла да споји ’Орлове’ и ’Петлове’ у нокаут фази.

„Циљ је да освојимо првенство пред нашим навијачима. Али, ако не успемо, 100 пута више бих волео да Србија узме титулу него било ко други. Мислим да ће имати бољи тим него прошлог лета, неће бити лако ако се састанемо. Бољи ће победити. У сваком случају, надам се да ће Срби уживати у мојој земљи, трудићу се да будем добар домаћин“, рекао је Ловерњ за „Вечерње новости“.

Коментари / 0

Оставите коментар