Lovernj: ''Trojkom'' pozdravljam Srbiju i Grobare!

Francuski košarkaš Žofri Lovernj poručio je navijačima Partizana da ga očekuju na kraju sezone i da trojke proslavlja sa uzdignuta tri prsta zbog Srbije.

Košarka 16.03.2015 | 20:40
Lovernj: ''Trojkom'' pozdravljam Srbiju i Grobare!

Lovernj je na kraju prošle sezone napustio ’crno-bele’ i prešao u Himki, a nedavno je pojačao redove Denver Nagetsa.

Iako je daleko, francuski košarkaš prati sve utakmice svog bivšeg kluba i ne krije da se čuje sa svim doskorašnjim saigračima i članovima stručnog štaba.

„Čekajte me, dolazim u Srbiju. Ne mogu da igram, ali ću sigurno doći da podržim tim u odbrani titule na kraju NBA sezone“, rekao je Lovernj za „Večernje novosti“, „Čujem se redovno sa skoro svim bivšim saigračima i naravno, sa trenerom. Dule me stalno pita kako sam, šta se dešava i daje mi savete, koje dobijam i od Pere Božića i mog agenta Peđe Materića. I on je bio Vujoševićev igrač. Nedostaje mi ceo stručni štab, iako je često bilo teško. Fali mi Beograd mnogo. To je najbolje mesto za život. Kada ljudi sa kojima radiš veruju 100 odsto u tebe, kao i cela okolina, to jednostavno nema cenu“.

Jedini strani kapiten u istoriji kluba i dalje na društvenim mrežama piše na srpskom, ali kaže da iako ima želju da nauči naš jezik, to je nemoguće.

„Voleo bih da tečno pričam srpski, ali pošto patim od disleksije, to je gotovo nemoguće. I francuski sam jedva naučio. Razumem srpski dosta, pričam pomalo. Čak sam u Rusiji shvatio da su neki glagoli isti. Ali, potrebno mi je mnogo vremena, pažnje i vežbe da bih savladao neki jezik. Mučio sam se i sa engleskim“, naglasio je Lovernj.

Međutim, iako srpski ne zna najbolje, koristi govor tela, pa tako, na primer, podigne tri prsta kad postigne trojku.

„Tim potezom želim da pošaljem pozdrav Srbiji. Jedan od najgorih trenutaka u karijeri mi je bio kada sam morao da igram protiv vaše reprezentacije na Svetskom prvenstvu. I još sam šutirao odlučujuća slobodna bacanja. Pomislio sam, zašto ja? Zašto ne Batum ili Dijao? Morao sam da pogodim prvo. Drugo sam promašio. Morao sam. Već smo tada izgubili jedan meč. Ali, voleo bih da nikad ne igram protiv Srbije. Samo protiv Španije, haha“, istakao je Lovernj.

Na predstojećem Evropskom prvenstvu, Francuska je u A grupi, a Srbija u B, a sudbina bi opet mogla da spoji ’Orlove’ i ’Petlove’ u nokaut fazi.

„Cilj je da osvojimo prvenstvo pred našim navijačima. Ali, ako ne uspemo, 100 puta više bih voleo da Srbija uzme titulu nego bilo ko drugi. Mislim da će imati bolji tim nego prošlog leta, neće biti lako ako se sastanemo. Bolji će pobediti. U svakom slučaju, nadam se da će Srbi uživati u mojoj zemlji, trudiću se da budem dobar domaćin“, rekao je Lovernj za „Večernje novosti“.

Komentari / 0

Ostavite komentar