Ред Бул пријети напуштањем Формуле 1!!!

Ред Булов саветник за ауто-мото спорт Хелмут Марко упозорио је да би аустријска компанија могла да се повуче из Формуле 1.

Остали спортови 16.03.2015 | 20:00
Ред Бул пријети напуштањем Формуле 1!!!

Марко је истакао да ће садашњи прописи убити спорт, пошто је Ред Бул имао тежак викенд на Великој награди Аустралије, којом је стартовала нова сезона.

Данијел Рикардо је кроз циљ на стази „Алберт парк“ прошао као шестопласирани, док Данил Квјат није ни стартовао због квара мењача у излазном кругу пре старта.

Шеф екипе Ред Була Кристијан Хорнер је после прве трке рекао да би челници Формуле 1 требало да изједначе перформансе садашњих мотора, истакавши да је јасно да је Мерцедес далеко испред свих. Због тога је и Марко рекао да би власник Ред Була Дитрих Матешић могао да изгуби интересовање за тај спорт.

„Проценићемо ситуацију поново током лета, као и сваке године, видећемо какви су нам трошкови, а какви добици. Ако будемо потпуно незадовољни, озбиљно ћемо размислити да напустимо Формулу 1. Велика је опасност да ће господин Матешић изгубити страст коју осећа према Формули 1“, нагласио је Марко.

Марко је такође критиковао и садашње прописе, које је најбоље искористио Мерцедес откако су уведени прошле године. Немачки тим је прошле сезоне прекинуо четворогодишњу доминацију Ред Була и током целе сезоне је било само питање да ли ће титулу освојити Луис Хамилтон или Нико Розберг.

„Садашњи мотори су погрешно решење за Формулу 1, а то бисмо рекли и да је Рено најбољи. Технички прописи су неразумљиви, превише компликовани и прескупи. Нама управља инжењерска формула. Желели смо смањење трошкова, али се то овако неће десити. Дизајнер као што је Адријан Њуи је згрожен оваквим моторима. Оваква правила ће убити спорт“, истакао је Марко.

Уколико Ред Бул заиста одлучи да напусти Формулу 1, то ће имати озбиљне последице по тај спорт, пошто Матешић поседује и Торо Росо. Такође, треба напоменути да аустријска компанија има озбиљан програм развоја младих возача, који би био непотребан да Ред Бул одлучи да се повулче из спорта. Међутим, аустријска фирма има уговор са Светском аутомобилском федерацијом по којем мора да буде у шампионату барем до 2020. године.

Овогодишњи шампионат Формуле 1 наставља се Великом наградом Малезије 29. марта.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

хехе

28.03.2015 21:37

Кад је редбул доминирао цетир године нису се бунили

ОДГОВОРИТЕ