Нолетови приоритети - велики турнири и Дејвис куп!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић рекао је да жели да на најбољим турнирима одигра најбоље што може и да зато не планира учешће на мањим турнирима.

Тенис 16.03.2015 | 19:20
Нолетови приоритети - велики турнири и Дејвис куп!

Ђоковић је истакао је да не верује да ће му то што је постао отац променити распоред играња, већ да ће све бити као и прошле године, уз мале измене, као што је играње Дејвис купа.

„Мој распоред ће мање-више бити исти као прошле године. Наравно, ове године сам посвећен Дејвис купу. Играо сам у Дохи на отварању сезоне, тако да сам можда чак и играо неколико недеља више. Али, тек је почетак сезоне. Мој план је да играм на највећим турнирима које имамо – Грен слемовима, Мастерсима, Монте Карлу и на неколико турнира из серије 500“, нагласио је Новак.

Српски тенисер је истакао да се то у прошлости показало као добитна комбинација и да се само нада да ће остати здрав.

„Не знам шта нови дан доноси. Надам се да могу да останем здрав и да могу да одиграм добро на највећим турнирима да не бих морао да играм на неким другим. Имао сам ту срећу да сам константно успешан на највећим турнирима у последњих пет-шест година, што ми је дозволило да имам распоред који ми највише одговара“, рекао је Ђоковић.

Ђоковић ове недеље игра на Мастерсу у Индијан Велсу, на којем брани титулу, а наредни ривал, од 4.30 после поноћи, биће му Шпанац Алберт Рамос.

„Задовољан сам како играм. Наравно, титула коју сам освојио на Аустралијан Опену ми је донела самопоуздање за турнире које следе током сезоне. Самоуверен сам када закорачим на терен, као и због чињенице да сам имао одличне резултате у прошлости овде. То је нешто што је позитивно и надам се да ћу имати тај осећај како турнир буде одмицао“, истакао је српски тенисер.

Коментари / 0

Оставите коментар