Ево Баждаревићевих ''Змајева''!

Селектор фудбалске репрезентације Босне и Херцеговине Мехмед Баждаревић објавио је списак играча на које рачуна у квалификационом мечу против Андоре и пријатељској утакмици са селекцијом Аустрије.

Фудбал 16.03.2015 | 17:40
Ево Баждаревићевих ''Змајева''!

На списку се налази 25 фудбалера за сусрет с Андором, док ће списак бити проширен за утакмицу у Бечу с још два имена.

Позиве су добили: Асмир Беговић, Ибрахим Шехић, Ратко Дујковић, Менсур Мујџа, ЕмирСпахић, Ермин Бичакчић, Ервин Зукановић, Авдија Вршајевић, Огњен Врањеш, Един Цоцалић, Сенад Лулић, Един Вишћа, Изет Хајровић, Мухамед Бешићћ, Миралем Пјанић, Анел Хаџић, Харис Медуњанин, Сањин Прцић, Гојко Цимирот, Тино Сушић, Сејад Салиховић, Един Џеко, Ведад Ибишевић, Милан Ђурић, Риад Бајић, те Тони Шуњић и Семир Штилић који ће прилику добити против Аустрије.

Селектор Баждаревић је истакао да је Шуњић суспендован за меч с Андором, тако да није било потребе да га зове за тај меч, а Семира Штилића, како каже, није имао времена да гледа уживо, али се захваљујући савјетима колега нашао на списку.

Велико интересовање привукло је поновно појављивање на списку бившег капитена репрезентације БиХ Емира Спахића.

"Спахић је био важан играч и биће важан играч и надам се да ће бити у потпуности спреман да одрадимо ту утакмицу како треба, а која је изузетно важна", додао је популарни Меша.

Конкуренцију у екипи појачаће Цоцалић, Ђурић, те повратник у репрезентацију Ервин Зукановић.

"Мислим да су сва три играча редовно играју у својим клубовима и својим понашањем су заслужили да буду на списку. Да ли ће играти то ћемо видјети од понедјељка. Мислим да је за репрезентацију добро да ћемо имати нова лица", казао је Баждаревић.

На списку од стандардних репрезентативаца није се нашао дефанзивац Шалкеа Сеад Колашинац, који се недавно опоравио од тешке повреде.

"Играчи који су били дуго повријеђени као што је Колашинац, договорили смо да он не долази јер има један програм који је специфичан за њега и за опоравак. Добро је да се вратио на терен", рекао је Баждаревић.

Сенад Лулић, који је такође дуго вукао повреду, ипак се нашао на списку за ове мечеве.

"Лулић ће вечерас вјероватно бити на списку играча који че бити у Торину и у тренажном је процесу. Израдио је жељу да буде с нама, па ћемо видјети. Што се других грача тиче ја сам чионио све да буду овдје", рекао је Баждаревић.

Међу позваним играчима нашао се и нападач Жељезничара и најбољи стријелац Премијер лиге БиХ Риад Баљић.

"То је награда за Риада и за све оне који ће у наредном периоду бити, не само награђени, него дио овога тима", додао је селектор и појаснио да ће Бајић само тренирати са А тимом, те да ће бити уступљен У-21 селекцији.

Сусрет с Андором биће деби за селектора Баждаревића на клупи Босне и Херцеговине, али, како каже, већа му је трема пред новинарима него што очекује да ће бити на утакмици.

"Притиска мора бити, али не смијемо стварати притисак који ће нас спријечити да играмо онако како смо замислили", нагласио је Меша уз констатацију да сусрет, без обзира што су многи већ уписали три бода, уопште неће бити лаган.

Окупљање репрезентације заказано је за 23. март у Тренинг центру у Зеници.

Коментари / 0

Оставите коментар