Evo Baždarevićevih ''Zmajeva''!

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević objavio je spisak igrača na koje računa u kvalifikacionom meču protiv Andore i prijateljskoj utakmici sa selekcijom Austrije.

Fudbal 16.03.2015 | 17:40
Evo Baždarevićevih ''Zmajeva''!

Na spisku se nalazi 25 fudbalera za susret s Andorom, dok će spisak biti proširen za utakmicu u Beču s još dva imena.

Pozive su dobili: Asmir Begović, Ibrahim Šehić, Ratko Dujković, Mensur Mujdža, EmirSpahić, Ermin Bičakčić, Ervin Zukanović, Avdija Vršajević, Ognjen Vranješ, Edin Cocalić, Senad Lulić, Edin Višća, Izet Hajrović, Muhamed Bešićć, Miralem Pjanić, Anel Hadžić, Haris Medunjanin, Sanjin Prcić, Gojko Cimirot, Tino Sušić, Sejad Salihović, Edin Džeko, Vedad Ibišević, Milan Đurić, Riad Bajić, te Toni Šunjić i Semir Štilić koji će priliku dobiti protiv Austrije.

Selektor Baždarević je istakao da je Šunjić suspendovan za meč s Andorom, tako da nije bilo potrebe da ga zove za taj meč, a Semira Štilića, kako kaže, nije imao vremena da gleda uživo, ali se zahvaljujući savjetima kolega našao na spisku.

Veliko interesovanje privuklo je ponovno pojavljivanje na spisku bivšeg kapitena reprezentacije BiH Emira Spahića.

"Spahić je bio važan igrač i biće važan igrač i nadam se da će biti u potpunosti spreman da odradimo tu utakmicu kako treba, a koja je izuzetno važna", dodao je popularni Meša.

Konkurenciju u ekipi pojačaće Cocalić, Đurić, te povratnik u reprezentaciju Ervin Zukanović.

"Mislim da su sva tri igrača redovno igraju u svojim klubovima i svojim ponašanjem su zaslužili da budu na spisku. Da li će igrati to ćemo vidjeti od ponedjeljka. Mislim da je za reprezentaciju dobro da ćemo imati nova lica", kazao je Baždarević.

Na spisku od standardnih reprezentativaca nije se našao defanzivac Šalkea Sead Kolašinac, koji se nedavno oporavio od teške povrede.

"Igrači koji su bili dugo povrijeđeni kao što je Kolašinac, dogovorili smo da on ne dolazi jer ima jedan program koji je specifičan za njega i za oporavak. Dobro je da se vratio na teren", rekao je Baždarević.

Senad Lulić, koji je takođe dugo vukao povredu, ipak se našao na spisku za ove mečeve.

"Lulić će večeras vjerovatno biti na spisku igrača koji če biti u Torinu i u trenažnom je procesu. Izradio je želju da bude s nama, pa ćemo vidjeti. Što se drugih grača tiče ja sam čionio sve da budu ovdje", rekao je Baždarević.

Među pozvanim igračima našao se i napadač Željezničara i najbolji strijelac Premijer lige BiH Riad Baljić.

"To je nagrada za Riada i za sve one koji će u narednom periodu biti, ne samo nagrađeni, nego dio ovoga tima", dodao je selektor i pojasnio da će Bajić samo trenirati sa A timom, te da će biti ustupljen U-21 selekciji.

Susret s Andorom biće debi za selektora Baždarevića na klupi Bosne i Hercegovine, ali, kako kaže, veća mu je trema pred novinarima nego što očekuje da će biti na utakmici.

"Pritiska mora biti, ali ne smijemo stvarati pritisak koji će nas spriječiti da igramo onako kako smo zamislili", naglasio je Meša uz konstataciju da susret, bez obzira što su mnogi već upisali tri boda, uopšte neće biti lagan.

Okupljanje reprezentacije zakazano je za 23. mart u Trening centru u Zenici.

Komentari / 0

Ostavite komentar