Данци остају без националног тима?!

Према информацијама из Скандинавије, није искључена могућност да ривали "орлова" дефинитивно откажу послушност матичном савезу.

Фудбал 16.03.2015 | 20:20
Данци остају без националног тима?!

Сукоб на релацији репрезентативци Данске - Дански фудбалски савез поприма све веће оквире.

Пријатељска утакмица, коју би ривали наше "А" селекције у борби за пласман на ЕУРО требало да 25. марта одиграју против САД, доведена је у питање и постоји велика могућност не буде одиграна.

И не само то, већ је стављен знак питања и на пут тамошње селекције у Француску, на контролни меч против "триколора", заказан за 29. дан овог месеца.

"Преговори Фудбалског савеза Данске и синдиката играча потпуно су пропали. То би
могло да значи да Данска тренутно нема репрезентацију", јављају скандинавски медији.

Пламен сукоба дуго је тињао, а дефинитивно се распламсао ове зиме.

Репрезентативци не пристају на предлог надлежних, према којем би добијали 17 одсто мање новца него до сада, а незадовољни су и одустајањем од колективног уговора, који је регулисао односе матичне федерације са сваким чланом сениорских и омладинских селекција, у мушкој и женској конкуренцији.

Савез предлаже да услови наступа за земљу буду договарани са сваким играчем понаособ, уз већ наведено смањење примања фудбалера. Играчице и играчи и на то не пристају.

Данци су одлично кренули у квалификације за Европско првенство 2016. Тренутно заузимају прво место на табели Групе И, са седам освојених бодова испред Португала, Албаније, наше репрезентације и Јерменије.

"А" селекција Србије требало би да гостује у Копенхагену 13. јуна.

Коментари / 0

Оставите коментар