Danci ostaju bez nacionalnog tima?!

Prema informacijama iz Skandinavije, nije isključena mogućnost da rivali "orlova" definitivno otkažu poslušnost matičnom savezu.

Fudbal 16.03.2015 | 20:20
Danci ostaju bez nacionalnog tima?!

Sukob na relaciji reprezentativci Danske - Danski fudbalski savez poprima sve veće okvire.

Prijateljska utakmica, koju bi rivali naše "A" selekcije u borbi za plasman na EURO trebalo da 25. marta odigraju protiv SAD, dovedena je u pitanje i postoji velika mogućnost ne bude odigrana.

I ne samo to, već je stavljen znak pitanja i na put tamošnje selekcije u Francusku, na kontrolni meč protiv "trikolora", zakazan za 29. dan ovog meseca.

"Pregovori Fudbalskog saveza Danske i sindikata igrača potpuno su propali. To bi
moglo da znači da Danska trenutno nema reprezentaciju", javljaju skandinavski mediji.

Plamen sukoba dugo je tinjao, a definitivno se rasplamsao ove zime.

Reprezentativci ne pristaju na predlog nadležnih, prema kojem bi dobijali 17 odsto manje novca nego do sada, a nezadovoljni su i odustajanjem od kolektivnog ugovora, koji je regulisao odnose matične federacije sa svakim članom seniorskih i omladinskih selekcija, u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Savez predlaže da uslovi nastupa za zemlju budu dogovarani sa svakim igračem ponaosob, uz već navedeno smanjenje primanja fudbalera. Igračice i igrači i na to ne pristaju.

Danci su odlično krenuli u kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2016. Trenutno zauzimaju prvo mesto na tabeli Grupe I, sa sedam osvojenih bodova ispred Portugala, Albanije, naše reprezentacije i Jermenije.

"A" selekcija Srbije trebalo bi da gostuje u Kopenhagenu 13. juna.

Komentari / 0

Ostavite komentar