Селтику Лига куп Шкотске!

Фудбалери Селтика лако су освојили Лига куп, 15. пут у клупској историји, а Стефан Шћеповић је са клупе гледао тријумф.

Фудбал 15.03.2015 | 22:40
Селтику Лига куп Шкотске!

Тим из Глазгова је без проблема савладао у финалу Данди Јунајтед 2:0 и освојио први трофеј у сезони.

Вођство Селтику донео је Комонс у 28. минуту, а меч је дефинитивно преломило искључење Дилона у десетом минуту другог дела. Тријумф "келта" потврдио је Форест 11 минута пре краја, да би неколико минута касније промашио пенал.

Велику част да преда пехар Скоту Брауну имао је велики навијач Селтика певач Род Стјуарт.

Комонс је у 28. минуту донео предност Келтима. После одличног центаршута Стоукса, Комонс је ухватио лопту на волеј, али је Радослав Чиержнијак успео да одбрани свој гол. Лопта се одбила поново до Комонса и пољски голман више није могао да спречи лопту да се нађе у мрежи.

Данди је био у подређеном положају, без шанси, али је ипак у 50. минуту Марио Билате био близу да савлада Крега Гордона. Да буде још горе по Данди постарао се играч тог клуба Шон Дилон, који је у 56., минуту добио директан црвени картон после старта на Емилију Изагиру.

Било је само питање времена када ће зелено бели искористити бројчану предност, а то се десило у 79. минуту. После лепе комбинације Јохансена и Џона Гуидетија лопту је добио Џејмс Форест којем није било тешко да лопту смести иза леђа голмана Данди јунајтеда.

Исти играч није успео да донесе убедљиву победу Селтику седам минута касније. Над њим је направљен прекршај у шеснаестерцу, он је и извео пенал, после распрвае са Гуидетијем, али Чиержнијак је био на висини задатка.

Коментари / 0

Оставите коментар