Seltiku Liga kup Škotske!

Fudbaleri Seltika lako su osvojili Liga kup, 15. put u klupskoj istoriji, a Stefan Šćepović je sa klupe gledao trijumf.

Fudbal 15.03.2015 | 22:40
Seltiku Liga kup Škotske!

Tim iz Glazgova je bez problema savladao u finalu Dandi Junajted 2:0 i osvojio prvi trofej u sezoni.

Vođstvo Seltiku doneo je Komons u 28. minutu, a meč je definitivno prelomilo isključenje Dilona u desetom minutu drugog dela. Trijumf "kelta" potvrdio je Forest 11 minuta pre kraja, da bi nekoliko minuta kasnije promašio penal.

Veliku čast da preda pehar Skotu Braunu imao je veliki navijač Seltika pevač Rod Stjuart.

Komons je u 28. minutu doneo prednost Keltima. Posle odličnog centaršuta Stouksa, Komons je uhvatio loptu na volej, ali je Radoslav Čieržnijak uspeo da odbrani svoj gol. Lopta se odbila ponovo do Komonsa i poljski golman više nije mogao da spreči loptu da se nađe u mreži.

Dandi je bio u podređenom položaju, bez šansi, ali je ipak u 50. minutu Mario Bilate bio blizu da savlada Krega Gordona. Da bude još gore po Dandi postarao se igrač tog kluba Šon Dilon, koji je u 56., minutu dobio direktan crveni karton posle starta na Emiliju Izagiru.

Bilo je samo pitanje vremena kada će zeleno beli iskoristiti brojčanu prednost, a to se desilo u 79. minutu. Posle lepe kombinacije Johansena i Džona Guidetija loptu je dobio Džejms Forest kojem nije bilo teško da loptu smesti iza leđa golmana Dandi junajteda.

Isti igrač nije uspeo da donese ubedljivu pobedu Seltiku sedam minuta kasnije. Nad njim je napravljen prekršaj u šesnaestercu, on je i izveo penal, posle rasprvae sa Guidetijem, ali Čieržnijak je bio na visini zadatka.

Komentari / 0

Ostavite komentar